Клошарите са виновни за мръсния въздух в София… Глобяват ги

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Общината в София ги прие в края на седмицата, а едно изследване на „Алфа рисърч” показа, че за 86% от запитаните проблем с въздуха има и той е сериозен. Според Световната здравна организация сме на второ място по смъртни случаи заради мръсния въздух.

„В този сезон най-сериозен замърсител е битовото отопление и това се вижда по върховите стойности. Такива имахме и по празниците, когато трафикът беше облекчен. През нощта доста често има високи стойности”, обясни пред Нова тв кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя призова повече хора да слязат от автомобилите си, за да помогнем за това да дишаме по-чист въздух в столицата. „Надявам се, че хората имат съзнанието и отношението към това, че ако повече хора слезем от колите си в дните с превишение на концентрацията на фини прахови частици, може би ще допринесем лично за това градът ни да стане по-чист”, каза Фандъкова.

„Усилията ни не са само в една посока. Неслучайно заложихме в мерките въвеждането на така наречения зелен билет. Това всъщност е еднодневната карта на цената на 1 лев – за целия ден, за цялата градска мрежа. Същото се отнася и до възможността хората да паркират в крайните зони на входно-изходните артерии, в така наречените временни буферни паркинги. Това е един комплексен подход с няколко мерки”, обясни още кметът на София.

Тя уточни, че се правят и засилени проверки да се прекъсне пътят на отпадъчните материали от контейнерите, от пунктовете за вторични суровини или автосервизите до домовете, тъй като това е един от големите проблеми на столицата.

„Само за последния месец при проверени 35 пункта за вторични суровини има съставени 13 акта”, поясни Йорданка Фандъкова. Сред глобените са и клошари, призна тя.

Припомняме, клошарите се превръщат в универсално извинение за ГЕРБ. Складовете за тютюн в Пловдив бяха запалени от клошар, а инвеститорът, дето иска да строи МОЛ, няма нищо общо… 🙂 Засега не е ясно дали клошарите са виновни и за Истанбулската конвенция 🙂

източник

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар