Кметицата на Крумовград сравни Бойко Борисов с Хаджи Димитър… Гледайте го как стои на снимката новият Х.Димитър

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на рудник „Ада тепе“ в Крумовград. Преди самото мероприятие кметът на града Себихан Мехмед покани Борисов и другите на обща снимка и обясни, че премиерът е като Хаджи Димитър.

Борисов инспектира пътя Момчилград-Крумовград-Ивайловград. Премиерът попита за джамия на пътя, за която стана ясно, че се възстановява.

Според областния управител на Кърджали Никола Чанев от двете вероизповедания се възприема добре, че всички получават държавни заплати.
“Преди заплатите на ходжите са били доста по-малки. С отпуснатите пари сега спокойно могат да живеят, а не да работят на няколко места”, разкри Чанев.
“Парите са отпуснати от българската държава, а не от турската”, напомни Борисов.
“Районният мюфтия Бейхам Мехмед е изключително доволен, че за тях се грижи българската държава, а не чужда”, каза още областният управител на Кърджали.
“В село Карамфил пътят е ремонтиран със средства от републиканския бюджет. Пътят беше в ужасно състояние. Един голям проблем беше решен”, коментира Чанев.
Борисов припомни, че са отпуснати пари и за свлачище в района.
“Влади, тук е България, не само на жълтите павета”, обърна се премиерът към министъра на финансите Владислав Горанов.
“Крумовград има и нова автогара”, заяви Никола Чанев на влизане в града.
“Виждам, че има паркчета, базари. Стадионът също добре е станал”, допълни Борисов и поздрави граждани.
“В крайна сметка когато има работа и развитие, няма етническо разделение и хората са усмихнати”, коментира Бойко Борисов.
В Крумовград премиерът присъства на откриването на златната мина „Ада тепе“.
„Ада Тепе“ е първият новооткрит минен комплекс от 40 години насам. Инвестицията на канадската компания „Дънди Прешъс Метълс“ е на стойност 280 млн. лв., а правата на компанията за концесия са за следващите осем години.
Очакванията на канадския инвеститор е да вадят по 800 хиляди тона руда, а концентратът от злато годишно да бъде около 80-85 хиляди тройунции.
„Заплатата в рудника е 1600 лв., а хората, които работят на терен са 279, от тях 90% са местни“, това съобщи Илия Гърков, вицепрезидент на „Дънди Прешъс Метълс“ по време на брифинг преди официалното откриването на рудника, на което присъства премиерът Бойко Борисов.
Премиерът Бойко Борисов коментира написаното в авторитетното издание “Политико”, че България иска еврокомисар по земеделието в следващата Еврокомисия. В момента Мария Габриел отговаря за цифровизацията.
Искаме ресори киберсигурност и IT управление в новата Еврокомисия, а не земеделие
“Ще се научите да питате, а не да слушате измишльотините на някого. Това, което искаме, са модерните ресори – киберсигурност, управление на IT технологии. Това сме го заявили преди месец и половина в мое лице пред ЕК. За какво ти е ресор земеделие – там парите са разпределени за всички държави. Някой пуска тоя слух, за да каже после, че не са ни го дали. Омръзна ми от жълтите ви новини и измишльотините на тоя и оня. Ето, ясно и точно ви казвам – ресорът, който е сега, плюс разширение към него искаме”, каза още премиерът.
“И тук е България, не само на жълтите павета”, каза министър-председателят. “Толкова години Ковачки и БСП работиха заедно, години наред. Ако държавната китайска атомна компания е близка на Ковачки, ако “Росатом” е близка до него, те просто в отчаянието си не знаят какво говорят тези хора. Една година труд съм вложил, за да докарам едновременно французи, руснаци, германци, за да можем да построим АЕЦ “Белене”, коментира Борисов обвиненията на БСП от вчера за икономическо толериране на Христо Ковачки.
“След 10 години 5-и и 6-и реактор приключват своята дейност и тогава ще увиснем само на въглищата. Затова правим тази инвестиция с най-големите инвеститори в света – Америка, Франция, Германия, Русия, Китай и Южна Корея, а вие ме питате на Ковачки. От 13 заявления за строителство вие ме питате за Ковачки”, каза още Бойко Борисов.
“През март 2020 г. 2700 лв. ще бъде средната заплата в рудника край Крумовград. Стотици български граждани – мюсюлмани и християни работят в този рудник”, заяви премиерът. Той добави, че ще продължи работата за подобряване на заплащането.
“Всичко може би са минали по пътя Крумовград – Ивайловград – десетки милиони инвестиции в инфраструктурата на този регион, за да може да има милиардни инвестиции днес”, каза Борисов.
По думите му с развитието на регионите много българи се връщат по родните си краища. В заключение той пожела на работниците по-големи заплати, както и дълъг живот и здраве.
“Желая ви още по-големи заплати, защото работниците са нашето бъдеще. Те носят брутния вътрешен продукт. Преди една седмица финансовият министър отчете 28 млрд. лв. износ”, заяви той. По думите в България вече има високо технологична икономика.
Източници: “Епицентър”, “Труд”, dnes.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар