Кметове на смесени райони са забелязани пред централата на ГЕРБ – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Тази информация изцяло кореспондира с твърденията за стягане на редиците от страна на ГЕРБ и ДПС за гласуване в полза на кандидат-президента, издигнат с подкрепата на партията на Бойко Борисов проф. Анастас Герджиков. ФрогНюз получи информация, че активисти на ГЕРБ са направили опит да влязат в контакт и с представители на футболни агитки, за да ги сплашат да не вземат участие в готвените тази вечер два протеста. 

 

Припомняме, че за днес, когато в Българската национална телевизия ще се проведе първия и единствен балотаж между основните претенденти за „Дондуков 2” – Румен Радев и Анастас Герджиков, са обявени две демонстрации. Едната е пред турското посолство заради недоволството от намесата на Анкара в изборните процеси у нас. Смята се, че високата избирателна активност в Турция и последвалата победа на ДПС от вота в чужбина е станала благодарение на Ердоган. Другият протест ще е под формата на шествие, който ще тръгне от „Дондуков 2” и ще стигне до сградата на обществената телевизия. 

 

Припомняме още, че днес на брифинг служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков информира, че ДПС заплашвало турците в Кърджали със смяна на имената, ако не гласуват в полза на Движението. 

 

„Преди седмица бях в няколко града в Южна България и посетих Кърджали. Казаха ми, че плашили хорицата – турците непременно трябвало да гласуват за ДПС, защото иначе щели да им променят имената обратно. Представяте ли си къде ни връщат като общество и какви внушения и методи използват. По отношение на обикновения мирен граждани. Някой щял да променя имената на турците в 21 век. Само не знам дали са доволни политиците от ДПС – от намесата на турските власти и медиите в изборния процес в България. Не помня да е било обратното“, разкри Рашков.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар