Кметът на Далас, демократ: Американските градове имат нужда от републиканци

Кметът на Далас, демократ: Американските градове имат нужда от републиканци

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кметът на Далас от Демократическата партия твърди, че градът му процъфтява. В същото време в откровено интервю за Wall Street Journal Ерик Джонсън казва, че другаде политиките на демократите са довели до изостряне на престъпността и увеличаване на хората останали без дом.

„Бъдещето на големите американски градски центрове зависи от готовността на кметовете на страната да се борят за законност и ред и да бъдат консервативни. Нашите градове отчаяно се нуждаят от истинска отдаденост на тези принципи“, казва Джонсън.Според доклад на WalletHub от 26 април тази година в градовете, управлявани от кметове демократи, се наблюдава най-голямо увеличение на броя на убийствата през изминалата година, както и са регистрирани най-високият брой убийства на глава от населението през първото тримесечие.


Според този доклад, процентът на убийствата в 45 от най-населените американски градове е нараснал средно с около 10% между първото тримесечие на 2021 г. и първото тримесечие на 2023 г. и продължава да се увеличава. Установено е, че в градове с кметове демократи има по-голямо увеличение на броя на убийствата в сравнение с градове управлявани от републиканци.

Първите пет града, в които се наблюдава най-голямо увеличение на убийствата на глава от населението, са: Ричмънд (Вирджиния), Мемфис (Тенеси), Дърам (Северна Каролина), Гарланд (Тексас) и Вашингтон (окръг Колумбия). С изключение на Гарланд, където кметът Скот Лимей е републиканец, останалите четири града имат кметове, които са свързани с Демократическата партия.

Най-високият брой убийства на глава от населението през първото тримесечие на 2023 г. е в Мемфис – 14,19 на 100 000 жители. На второ място е Ню Орлиънс (Луизиана) с 12,76, следван от Балтимор (Мериленд) с 10,47, Сейнт Луис (Мисури) с 9,91 и Детройт (Мичиган) с 8,52. С изключение на Сейнт Луис, останалите четири града имат кметове, свързани с Демократическата партия. Кметът на Сейнт Луис, Тишаура Джоунс, е бивш член на Камарата на представителите от Демократическата партия в щата Мисури.

„Американските градове се нуждаят от републиканци, а републиканците се нуждаят от американските градове“, казва кметът на Далас и прави точно това – променя партийната си принадлежност и от демократ вече е републиканец и като такъв ще довърши мандата си през 2027 г.

За разлика от своите колеги, Ерик Джонсън е в състояние да вдигне „маската“ и да види проблема, който притеснява толкова много от американските градове. „За съжаление, в много от нашите градове цари безпорядък. Повечето от тези местни лидери са горди демократи, които гледат на градовете като на лаборатории за либерализъм, а не като на убежища за възможности и свободни предприятия.“

Източник: Wall Street Journal


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар