Кметът на Мадара Напусна ИТН. От нас се иска само да ръкопляскаме!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кметът на Мадара Неделчо Неделчев обяви, че напуска партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ заради „обидното отношение на ръководството към редовите членове и опитите на формацията да заобиколи Изборния закон, въпреки гръмко прокламираните принципи за прозрачност и законност“.

Основното му обвинение към ИТН обаче е, че партията на шоумена е „изменила на твърдо заявените си позиции да не работи със статуквото, както и с хора от статуквото“.

 

Според него понятието статукво за ИТН се е оказало че е силно разтегливо и въпреки първоначално заявените от Слави и хората му намерения, в ИТН се напълнило с хора от статуквото от ГЕРБ и ДПС. Той недоумява и защо НДСВ, която участва в два кабинета заедно с ДПС, се смята за приемлива от ръководството на ИТН.

„За мен Николай Василев е неолиберален талибан и е твърдо човек от статуквото. Василев е работил в две правителства с ДПС, той е отговорен за изграждането на държавната администрация, която по негово време се увеличи два пъти. А ние го предлагаме за премиер. И никой не ни обяснява защо“, коментира Неделчев.

Неделчев обвинява ръководството на ИТН и в това, че не зачита собствените си членове, а гледа на тях като на публика, която трябва само да ръкопляска, но няма право на глас и на мнение.

Кметът на Мадара беше шести в депутатската листа на ИТН и единствен от всички кандидати направи преференциална кампания в последните дни преди вота. Спечели, но имаше неприятности заради това още преди изборите.

„Ръководството на ИТН даде да се разбере, че на кандидатите не е разрешено да работят за преференции. По този начин партията се опита да заобиколи Изборния кодекс, в който изрично е посочена възможност за преференциален вот“, заяви Неделчев и допълни, че никъде в България кандидатите на партията не са правили кампания за използване на преференциите. Което е меко казано странно на фона на прокламираните от Слави и хората му идеи за мажоритарен вот и за честото допитване до народа чрез референдуми.

Капката преляла на пресконференцията на зам. председателя Тошко Йорданов, която окончателно затвърдила решението на Неделчев да напусне. Кметът Неделчев, както и други в ИТН, не са подозирали за излъчвания кабинет.

„И ние, като всички останали, гледахме изявлението на Слави Трифонов по телевизията, за да разберем какво прави собствената ни партия“, заяви Неделчо Неделчев.

Отвратен е и от това, че от думите на Тошко Йорданов е станало ясно, че в ИТН има два вида хора – политическо ръководство и експертен екип. „А членовете на партията явно са някакво стадо, което трябва сляпо да вярва в политическото ръководство и в неолибералните им чуждестранни експерти и да им ръкопляска. А, и да си плаща членския внос“, посочи Неделчев. Skandalno.net

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар