Кметът на Малко Търново: Така ли изглежда една европейска граница? Срамота е!

Кметът на Малко Търново: Така ли изглежда една европейска граница? Срамота е!

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Километрична опашка от автомобили има на ГКПП “Малко Търново”. Това съобщи в профила си във Фейсбук кметът на града Илиян Янчев.

Голямото прибиране: Кошмарни тапи на Е-79 и АМ

В последния от серията почивни дни хиляди българи се прибират от южната ни съседка, където прекараха празниците. Близо 1 милион българи празнуваха Великден в курортите ни и в чужбина. 

Дългите опашки и чакането с часове на граничния пункт с Турция не са рядкост, тъй като голяма част от българските и румънските граждани ходят зад граница на пазар и за развлечение.

“И понеже скоро стана въпрос колко годишна е тази битка за разширяването на ГКПП-Малко Търново и говорихме за подкрепата на колегите кметове от Бургаска област това да се превърне в обща кауза, днес, когато в края на празниците всички се прибират нямам думи, с които да изкажа какво виждам по снимките и колко дълго всъщност не виждат границата хората- за сега три часа, колко още не знам! Чакат майки с деца, бременни жени, възрастни хора… И всички са толкова изтощени и ядосани от чакане часове наред, че си мисля с този хъс и отрицателна енергия биха направили една сериозна първа копка за разширяването на КПП-то ако имаха по една кирка… Следващите празници и пътувания поне да не оставят такава горчилка в хората…Така ли изглежда една европейска граница!? Срамота е!”, написа още Янчев.

Изключително интензивен е и трафикът за леки автомобили на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) “Дунав мост” при Русе. Това съобщиха за БТА от граничния пункт. Причината е, че румънските туристи, които през празничните дни са решили да почиват у нас и в съседна Гърция, се прибират у дома си.

Опашки от автомобили има и по двата булеварда, които отвеждат трафика към граничния пункт, както и на входа на Русе откъм главния път Варна-Русе.

Традиционно силно натоварени са и двете магистрали – “Хемус” и “Тракия”, а трафикът по главен път Е-79 между ГКПП Кулата и Симитли е почти блокиран. Образувана е километрична колона, която едвам пъпли, често спира, като затапването по пътя откъм Банско стига до село Градево, а по Е-79 още от Кресна през цялото дефиле до Симитли. 500-те метра до началото на автомагистралата след Симитли са кошмар заради сливането на двата потока. Има и прегрели автомобили.

На АМ “Тракия” край Ихтиман трафикът остава интензивен. Налага се дори автомобилите да изчакват 4-5 минути на място.

По-рано през деня най-натоварено на аутобана беше край Пазарджик. Огромна тапа се беше образувала около 90-ти километър в посока София. Не се размина и без инциденти. Няколко леки катастрофи бяха станали на магистралата, но за щастие без пострадали.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар