Кметът на Москва пусна всички столичани в отпуск заради Covid-19

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кметът на Москва Сергей Собянин обяви днес, че дните от 15 до 18 юни включително ще бъдат неработни в столицата. Всички барове, ресторанти и развлекателни заведения ще трябва в тези дни да затварят в 23 часа. Мерките се взимат заради увеличаване на случаите на заразени с коронавируса.

Решението не се отнася до организациите, които поддържат градската инфраструктура, силовите ведомства и стратегическите предприятия.

Понеделникът и без това е неработен ден заради официалния празник Деня на Русия (12 юни), който се пада в събота. Собянин препоръча на московчани, особено по-възрастните, да си стоят у дома през цялата следваща седмица и прикани жителите на града да се ваксинират възможно най-бързо. Извънредната “ваканция” няма да се отрази на заплатите на работниците и служителите, допълнителните почивни дни ще са платени.

Днес Русия съобщи, че за предходното денонощие са били регистрирани 13 510 нови случая – най-висок дневен прираст от началото на февруари – и много повече от регистрираните 9163 нови случая ден по-рано. Измежду вчерашните нови случаи 6701 са в Москва, което е най-големият брой от началото на годината. През последната седмица увеличаването на новите случаи на дневна база в цялата страна е 47 на сто, а в столицата – над два пъти.

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи днес, че вече 18 милиона руски граждани са ваксинирани срещу Ковид-19. Населението на Русия е 144 милиона.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар