Кметът на Хитрино: Не приемам обидните обвинения на ДПС – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Категорично не приемам мотивите за изключването ми от ДПС”. Това заяви изключеният днес от партията кмет на Хитрино Нуридин Исмаил по повод  решението на Централното оперативно бюро, съобщи Фокус.

“Изключването го приемам, това е Централно ръководство, по такъв начин са видели нещата, но категорично не приемам мотивите. Едното силно се разминава с другото. От партията ме изключват за неща, които са измислени и са свързани с управление на средства, за които аз отговарям пред други институции”, заяви Нуридин Исмаил.

Той посочи, че във връзка с възстановяването на село Хитрино, пострадало от взрива на жп гарата през декември 2016 г., досега са харчени основно средствата от БЧК и от Социалния фонд.

“Нека да попитат ръководството на БЧК дали тези пари са харчени съобразно решенията на Обществения съвет и какви са ни отчетите”, каза Нуридин Исмаил.

Той посочи, че от набирателната дарителска сметка на Община Хитрино са изхарчени много малко средства основно за обезщетение и лечение на хората, пострадали най-много от взрива, но винаги с решение на Обществения съвет.

За кмета е необяснимо да се излиза с толкова обидни аргументи. “Не приемам обвинения нито като прозрачност, нито за бързина, нито за адекватност. Аз съм доволен от всичко онова, което успяхме да свършим досега и от екипа си, и от Обществения съвет и няма напрежение в селото. Ако има един-двама в бизнеса, които не са си застраховали имотите и на тях аз няма как като кмет да помогна, ако това са хората, които са се оплакали, си е техен проблем и ако някой им е обещал да им помогне”, коментира той.

Според него не може с лека ръка да се хвърлят толкова големи обвинения. “Това са пари, дадени от хората, от държавата и от общините, не може с лека ръка да казваш, че там ставали някакви неща”, без въобще да си в течение на случващото се”, отсече Исмаил.

Кметът подчерта, че заради съпричастността и добротата на всички, дарили средства за Хитрино, не е жалил време, за да бъдат хората в течение на разходването им.

“Няма да позволя тези грозни сцени и грозни мотиви, ако някои хора искат политически да се разправят с мен”, отсече Исмаил.

Утре Исмаил ще даде специална пресконференция.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар