Кмет, победил ГЕРБ на изборите, подава оставка: Орязаха ми бюджета. Даже крушките и хартията в принтера плащам сам

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кмет, победил ГЕРБ на последните местни избори, подава оставка, защото оттогава парите за неговото село рязко са орязани от управляваната от партията на Борисов община.

Ангел Ников, кметът на най-голямото село в община Средец – Дебелт, подаде оставка, съобщи той пред Флагман.бг.

Тази сутрин Ников е внесъл уведомление в местния парламент и Общинската избирателна комисия, с което информира, че иска да се оттегли от поста. Той напуска само година и половина след спечелването на изборите

В края на 2019 година като кандидат на ПП „Възраждане“ Ников победи на балотажа с 491 гласа срещу 389 за тогавашния кмет от ГЕРБ Иванка Ангелова.

По информация на Флагман.бг в този момент ОИК заседава извънредно, за да излезе с решение, с което ще прекрати правомощията му. След това се очаква назначаването на временен кмет и дата за провеждане на частични местни избори, която почти сигурно ще съвпадне с парламентарните – 11 юли.

„Животът продължава, не съм се родил кмет. За съжаление приключих бързо тази авантюра. Исках да направя много неща, но бях с вързани ръце. Заради това напускам! Реално не получих подкрепа от община Средец (б.ред. управлявана от ГЕРБ). Нямах средства, за да реша елементарните проблеми в селото. Да не говорим, че сам закупувах крушките в кметството и консумативите за принтера, тъй като нямаше абсолютно нищо. За съжаление кметовете на кметство са с вързани ръце, не могат да направят нищо и зависят от благоволението на Общинския съвет и Общината“, обясни пред Флагман.бг Ангел Ников.

Припомняме, че преди година му бе отрязан и бюджета в кметството и се освободи един от дългогодишните служители с мотив за пестене на средства. Намалена бе и заплатата му – бруто 800 лева или чисти около 630 лева – малко над минималното работно възнаграждение.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар