КНСБ: 50% инфлация усеща всеки работещ у нас – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Когато има социално напрежение в страната, начин за решаване на проблемите е масата за преговори. Протестите осъществяват натиск за приемане на едно или друго решение. Писмата до работодателите са първоначалната стъпка, която всеки служител има право да изпрати на своя работодател. В процеса на преговори ще се видят всички възможности, коментира пред БНР Тодор Капитанов, вицепрезидент на КНСБ, във връзка с продължаващите протести, организирани от синдиката.

И подчерта, че личната инфлация на всеки от работещите е около 50%. „Неизбежно е вдигането на доходите във всяка една сфера“, смята той.Капитанов заяви, че исканията се поставят и пред сега действащото правителство, и по време на срещи между представители на КНСБ и представители на партии, които ще участват на изборите. „Търсим общо съгласие и се надяваме повечето партии да припознаят сериозните проблеми, които КНСБ поставя“, посочи той.


По думите му няма сектор без социално напрежение в него. „Хората обедняват с всеки един ден, ако този процес не се овладее, социалното напрежение ще се превърне в бомба“, отсече Капитанов.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар