Княгиня Мария Луиза прие благодарности в

Княгиня Мария Луиза прие благодарности в „Александър Невски“ за 90-ия си рожден ден

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Благодарствен молебен за 90-годишнината от рождението на княгиня Мария Луиза беше отслужен днес в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ от Пловдивския митрополит Николай заедно с митрополити от Светия синод и с епископи от Българската православна църква – Българска патриаршия (БПЦ-БП).

„Всяка година си идвам в България, заради COVID-19 не можах да си дойда преди, но е голяма радост за този празник и за 90-ия ми рожден ден, който вече не е шега“, сподели пред журналисти княгиня Мария Луиза, приемайки в храма поздравления от дошлите да я почетат и да й подарят цветя за празника.
Снимка: БТА

В края на благодарствения молебен Пловдивският митрополит Николай отправи слово към княгиня Мария Луиза и й връчи подарък – икона на Света Богородица, която е от българския патриарх Неофит и от Светия синод на БПЦ-БП.


На благодарствения молебен присъстваха Симеон Сакскобургготски, неговата дъщеря княгиня Калина, с нейния съпруг Китин Муньос и с техния син, както и представители на царското семейство. Царицата се възстановява след операция на счупена става на крака. Това й попречи да бъде в София за отбелязването на 90-тата годишнина на Княгиня Мария- Луиза. 


Снимка: БТА

Сред присъстващите в храма бяха Соломон Паси, Меглена Кунева, Милен Велчев, Станимир Илчев, Николай Василев, Румен Петков, Елена Поптодорова и други.

На страницата си Сакскобургготски написа „В денят, в който моята многообична сестра навършва своите 90 години, искам да изпратя своите благопожелания и да поздравя всеки, който днес празнува своето рождение! Но най – вече тези, които също отбелязват 90 годишен юбилей на многая лета!“  

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар