Русия Война

Коварни наказания за неслужилите в армията и избягали в чужбина украинци измисли Киевският режим

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На украинците, които са заминали в чужбина и не са регистрирани в армията, може да бъде забранено да ползват консулски и банкови услуги. Това изявление направи членът на комисията по отбрана на Върховната рада Вадим Ивченко от фракцията „Отечество“, цитиран от украинския вестник „Страна“.

Ивченко уточни, че в частност на тях ще бъде отказано издаването на: нов паспорт в случай на изтичане на  валидността на стория, пълномощно за продажба или дарение на имущество в Украйна, а банките от своя страна, ще трябва да искат нов документ за самоличност с информация за налична военна регистрация. В случай на нейната липса и банковите карти може да бъде деактивирани, уточни той.

Според публикацията съответният законопроект може да бъде внесен във Върховната рада през януари 2024 г.

Украинският президент Володимир Зеленски на 24 февруари 2022 г. обяви военно положение и обща мобилизация в страната след началото на руската военна операция.

През декември 2023 г. той назова числеността на сухопътните войски – около 600 000 души, и съобщи за плановете на Генералния щаб и началника на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Валерий Залужний да бъдат отзовани още 500 000 души.

Зеленски изчисли, че новата мобилизация ще струва на бюджета 500 млрд. гривни (около 13,2 млрд. долара). Украинското министерство на отбраната заяви, че планира да набере необходимия брой войници по всякакъв начин, включително насилствено, пише RBK

По-рано украинският генерал Дмитро Марченко заяви, че доброволците вече не ходят във ВСУ и представителите на териториалните центрове за набиране на войници „са принудени да ходят от врата на врата и да търсят в частния сектор (по фирмите)“, което често завършва с конфликти.

Според министъра на отбраната на Русия Сергей Шойгу от началото на военните действия 383 000 са убитите и ранени украински войници, от които 159 000 само от началото на контраофанзивата.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар