Ковачки избухна: Борисов е подписвал договорите да горим боклука на ЕС! ДАНС и Прокуратурата се опитаха да ми изземат тези документи!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Собственикът на няколко от ТЕЦ-овете, за които се доказа, че са горили пластмасови и медицински отпадъци на страни от ЕС в България, явно не издържа на проверките на ДАНС, Прокуратурата и съпровождащата ги масирана медийна атака срещу него и… днес избухна в интервю:

”Бойко Борисов е подписал договорите ми за изгаряне на отпадъци от Европейския съюз. Моите ТЕЦ-ове се явяват само един от изпълнителите на тази държавна поръчка.

Разполагам с куп документи, които доказват, че горенето на боклука от страни като Италия, Англия и Испания, ми е възложено от българската държава. Освен моите ТЕЦ-ове, по тази държавна поръчка работят и много други. Някои от тях са индиректна собственост на самия Бойко Борисов, има и ТЕЦ на ДПС. И всички сме в края на една верига, която започва от Европейската комисия.

Но така или иначе Борисов е подписвал тези договори България да гори европейския боклук. И ако сега държавата ни спре внасянето и изгарянето на боклука от ЕС, по споразумение, сключено през 2015 г., ще трябва да плати €10 милиарда неустойка“, заяви Христо Ковачки. От което стана ясно, че през 2015 г. премиерът Борисов на практика е заробил България поне още 50 години да внася, изгаря и диша отпадъците на половин Европа.

„Затова и ДАНС и Прокуратурата влязоха в моите ТЕЦ-ове – да изземат документите, които доказват, че именно държавата ми е възложила да горя боклуците“, каза Ковачки. И продължи: „Поръчката е държавна. Отговорността за нея носи Бойко Борисов. Да е мислил, когато е поемал тоя ангажимент пред разни европейски лидери. Призовавам и него, и останалите управляващи от ГЕРБ и ОП да спрат да се упражняват с името на Христо Ковачки.

Имам документите и ако не спрат да спрягат името ми едва ли не като престъпник, мога и да ги покажа. При това не само на медиите в България. Защото е едно да въртиш успешен бизнес, и съвсем друго – да търгуваш с интересите на цял един народ“, заяви Христо Ковачки. Skandalno.net

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар