КОВИД по света: През Франция само с негативен PCR – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Фалшиви китайски ваксини срещу коронавируса са били продадени на различни държави от китайска престъпна организация. Задържани са 80 души, предаде БТА.

Властите в Пекин заявиха, че дейностите на престъпната организация са спрени.

Съответните държави са уведомени, че може да са получили фалшиви дози, заяви говорителят на китайското външно министерство, без да назове страните.

Ваксината на “AstraZeneca” има 60% ефикасност, се посочва в документ с подробна информация на Европейската агенция по лекарствата, публикуван на сайта на Изпълнителната агенция по лекарствата. 

“Резултатите показват 59,5% намаление на симптоматичните случаи на Covid-19 при хора, на които е приложена ваксината (64 от 5 258 са развили COVID-19 с проявени симптоми)”, става ясно от документа. За сравнение останалите две одобрени в ЕС ваксини са показали значително по-висок ефект. Тази на “Pfizer/BioNTech” има 95% ефикасност, а тази на Модерна” – 94%. В същото време страната ни е заложила именно на ваксината на “AstraZeneca” при имунизирането на населението, като до края на годината у нас се очакват малко над 4,5 млн. дози, необходими за ваксинацията на малко над 2,2 млн. души. 

Ваксината е безопасна и ефективна при предпазване от Covid-19 при хора на и над 18- годишна възраст. Тя се прилага в две дози, като втората доза трябва да се приложи от 4 до 12 седмици след първата. 

Няма обаче достатъчно данни за влиянието на ваксината при хора над 55 години, тъй като участниците в проучването ѝ са били на възраст между 18 и 55 години. Това е и причината редица държави да обявят, че няма да прилагат ваксината на “AstraZeneca” при възрастни хора.

“Спутник V” осигурява повече от 2 години защита

Руската ваксина “Спутник V” може да осигури защита от коронавирус за повече от 2 години, заяви директорът на център “Гамалея” Александър Гинцбург. “Имаме голяма надежда, потвърдена от експериментални факти, че продължителността на действието на препарата за ваксиниране няма да бъде няколко месеца, а най-малко две години и повече”, каза той.

При доброволците по време на третата фаза на клиничните тестове на ваксината “Спутник V” не са регистрирани сериозни увреждания, подчерта ученият, цитиран от БГНЕС. Основните резултати от третата фаза са потвърдили заключенията от предишните две: ваксината е напълно безопасна. Има незначителни странични ефекти, отчетени при първата и втората фаза на изпитанията.

Ръководителят на екипа, разработил ваксината, подчерта, че “Спутник V” е показала еднаква ефективност сред различните възрастови групи. Отбелязва се също, че сред възрастните хора страничните ефекти се срещат по-рядко, отколкото при по-младите.

През Франция само с негативен PCR

Франция въведе изискване за предоставяне на отрицателен резултат от PCR тест и за транзитно преминаващи. Изследването трябва да бъде направено в рамките на 72 часа преди пътуването, съобщиха от МВнР. 

Изискването важи за всички граждани над 11-годишна възраст, независимо дали пътуването е по суша или със самолет. При пътуване с прекачване срокът се изчислява от отпътуването на първия полет.

Изключение има за транспортните работници, за пограничните работници, както и за жителите на пограничните райони в радиус от 30 км около дома им.

Припомняме, че на 31 януари 2021 г. Франция забрани всички пътувания до и от страни извън Европейския съюз. А при всяко влизане във Франция от страни от ЕС по въздух, море или сухопътни граници се изисква отрицателен PCR тест за коронавирус.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар