Когато за провала ти трябва враг, ще си го намериш!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Премиерът-Слънце много обича да има врагове. Той си ги търси и си ги отглежда грижливо, за да ги извади в подходящия момент и да ги изкара виновни за неговите провали. Защото, естествено, той е вездесъщ, всезнаещ и всеможещ, няма как Той да е виновен. Абсурд! Значи са виновни враговете му!

Класацията на враговете на Баце варира в зависимост от местоположението му във властовата стълбица. В битността си /ех, какъв хубав израз/, на охранител на тялото Татово, той само физически громи тези, които заплашват комунистическия лидер. Приемайки за свои врагове враговете на Тато, тоест на социализЪма! В това си състояние Баце е горд собственик на червена партийна книжка. Дори напуснал МВР, но не и партията любима.

 

С охраняването на тялото Царско, Баце започна да мрази комунистите, които са изгонили Царя и съответно да ги счита за врагове. Омразата му се засилва след като Царят в изисканият си аристократичен хумор решава, че след като народът не го иска него, ще сложи начело шутът и по съвместителство охранителят си. Царствено забавление!

След като стана главен секретар на МВР, Баце не можа да намери себе си от радост, че от момче за всичко се е издигнал толкова в обществото. Четкайки егото си, той намрази престъпниците, с които доскоро работеше, или по-скоро обслужваше. Започна да мрази и всеки, който му задаваше неудобни въпроси.

Нямам спомен кога точно Баце захвърли червената партийна книжка и започна да мрази БСП. Вероятно след като Станишев го изритаха като председател, защото дотогава в мир и сговор си деляха властта, въпреки медийните ритници за парлама.

Сега след левите, Баце намрази и десните. В частност посочи, че “десните се съешиха с Христо Иванов”. По примигванията на хората около него след това изказване разбрах, че и тях “изящният” речник ги е сварил неподготвени. Но Баце по този начин разбира нещата – или те ….и ти ги ….ваш! На кой колкото му е акълът.

Враговете на Баце са много! Орешарски, Тройната коалиция /Станишев вече в амплоато си на ПЕС-СерГей, явно му беше полезен/, Нинова, а най-вече Президента Радев, а понякога и Първата дама. Естествено, те са виновни за това, че народът страда, мизерства, а градовете приличат на кочини! Той – Баце, се старае, а ВРАГОВЕТЕ му пречат!

Баце има нужда от врагове! Без врагове той е загубен. Защото осъзнава много добре, че единственият враг на народа е той! И му се мярка мисълта как понякога се постъпва с враговете на народа!

Айде, Баце, ритни пак едно мачле, напсувай враговете си, виновни за спирането на прогреса и напомни на всички колко си велик, че през пет минути забравяме!

Елена Гунчева

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар