Когато има пари за разпределяне, но няма мозък

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Поредната безумна и скъпа управленска идея на гербавите.

Да дават до 1200 лева на месец на български висшисти, които поне шест месеца са живели в чужбина и искат да се върнат. Щели наем да им плащат, деца да им записват в детски градини……изобщо на хартия изглежда красиво и…нелогично.

Да започнем с това, че това ще бъде дискриминация спрямо младите българи с висше образование, които са в България и си търсят работа или вече имат такава. Тоест, те ще са наказани, защото не са избягали в чужбина и за тях помощ няма. Нито за семействата, нито за децата им!

 

И да навлезем в дълбокото – с какви пари може да се компенсира липсата на перспектива, на сигурност, на добро здравеопазване и образование! Как да бъдат привлечени млади хора, които вече са видели навън какви условия се предоставят на хората дори без висше образование. И как не е необходимо ходатайство от самата държава, за да си запишеш детето на ясла или детска градина. И заплати, при които не е необходимо някой да ти помага за наем и сметки!

Просто има едни пари за разпределяне. Акъл за разпределяне, за съжаление няма. Резултатът ще бъде поредни похарчени пари и чувството, че най-големият дебил на територията е държавата.

Липсва държавническо мислене. Мислене за бъдещето. Защо не се инвестира сега, тук, на място, в младите образовани хора? Защо държавата сега и тук не се грижи за младите семейства, в които поне единият е с висше образование? Защо в момента не се подпомагат поне като заплпати младите български учени от БАН, които получават колкото чистачка в неголяма фирма?

Отговор няма. Има едни пари за разпределяне. И никакъв, никакъв мозък. За какво да се връщат тези младежи? За да участват от присантимант в последните мигове на държавата? Да разказват един ден на децата – „Аз бях там …до края!“. Няма смисъл. Няма демографска програма, няма мисъл и смисъл. Всъщност в националната стратегия за демографската политика се препоръчва приемане на повече мигранти и инвестиране в тях. Май вече са ни продали, а?

Кадрите във властта са алфата и омегата на всичко. И ако искаме нещата да потръгнат, трябва да започнем от тяхната смяна. За предпочитане с ритници!

Автор: Елена Гунчева

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар