Когато нямаш спирачки…

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Днес Премиерът-Слънце се похвали във Фейсбук, че е дал интервю на британския журналист Шон Уолкър от вестник The Guardian.

Основните теми на интервюто били случая “Скрипал”, Брекзит, бъдещето на Европа и борбата с корупцията. Бледнее ми фантазията какви бисери, какви скъпоценни камъни на мисълта ще бъдат публикувани във вестника. Интересно защо не са го питали за България?

Или никой не се интересува.

Целта е да каже няколко думи колко сме съпричастни към стратегическите партньори, как ги подкрепяме за Скрипал, бля, бля и бля…. Поръчково интервю с цел внушаване на читателите как Европа е подложена на хибридна атака и натравяне с руски отрови. Че нещо случаят Скрипал оттече, тъй като даже и труп нямаме.

А информациите стават все по-фантастични. Та затова бяхме избрани да подкрепим тезата и героично да твърдим, че и тук се вихрят руски шпиони и ръсят наред кафета и салати с Новичок! В същото време, докато Премиерът-Слънце блести с интелект и познания в „Гардиън“, Цецку незнайно като какъв отива на конференция на тема “Разказ за множество флангове: НАТО и нуждата от стратегия за Черно море” в Мюнхен.

Събитието се организира от Германската атлантическа асоциация, съвместно с държавното Канцлерство на Бавария в Мюнхен, като част от Мюнхенската конференция по сигурността.

Конференцията е част от серията на високо ниво “Разговори по въпросите на сигурността в Принц-Карл-Пале”.

И въпросът е какво търси там един обикновен председател на парламентарна група, а не някой компетентен по темата министър или друг важен пост?

Цецку обаче е като мерудия – вършее по молитвени закуски, конференции за сигурността, преговори, избори, направо пенкилер за всичко! И явно има вече доста по-голямо влияние от Премиера-Слънце….

Елена Гунчева

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар