Когато разсипеш захар, сол, брашно – интересни поверия

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Има много поверия и суеверия с храни и напитки. От миналото, та до днес хората търсят скрития и мистериозен смисъл зад разсипването на захар, сол, брашно – основни продукти за трапезата, както и при разливане на вода, чай или кафе – най-често консумираните напитки. Събрахме на едно място любопитни поверия и суеверия по темата. Вижте ги.

Когато разсипеш захар, сол, брашно - интересни поверия
 © iStock

1. Ако разсипете сол

Има много поверия и суеверия със сол, най-важният продукт за подправяне на храната. Ето какво вещае разсипването на сол.Според много български поверия, ако разсипете сол, очакват ви караници и проблеми. Ако обърнете солницата и солта се изсипе на масата по време на вечеря, в семейството ще се разразят сериозни и трайни скандали.


За да „неутрализирате“ лошата енергия, трябва да вземете сол с дясна ръка и да я хвърлите през лявото си рамо. В някои краища на страната се препоръчва това да се случи веднъж, в други – цели три пъти.

Друго поверия гласи, че ако разсипете пакет сол на пода вкъщи или око входната врата, ще получите лоши новини или в дома ви ще влезе човек с лоши очи, от който трябва да се пазите.

В миналото се е смятало, че беди очакват семейството и дома, ако разсипете сол над огъня.

Според друго популярно суеверие, ако разсипете сол, ще загубите пари.

разсипана сол

 

2. Ако разсипете захар

Разсипването на сол може и да се свързва с беди, но ако това се случи със захарта – поверията вещаят предимно позитивни събития.

Смята се, че ако разсипете захар на масата, е на пари. Разсипаната захар също така се свързва с настъпване на отдавна очаквани положителни промени. 

Ако счупите захарница и захарта се разсипе, очаква ви щастливо събитие или приятна изненада.

В случай, че посипете захар по пода, ще получите изненадваща придобивка за дома. Ако пък разсипете/ изпуснете пакет захар около прага на дома, или ще ви дойдат гости, или семейството ви ще се сдобие с нов член.

Ако част от захарта попадне в обувките ви, очаква ви пътуване.

Когато разсипете захар, според поверието, не бива да я измитате. Трябва да я съберете с ръце или с кърпа и да я сложите в саксия или около дърво. Не я изхвърляйте в мивката или през прозореца, за да не си отиде с нея и късметът.

Добави описание

 

3. Ако разсипете брашно

Поверието гласи, че разсипването на брашно вещае бедност или загуба на пари. Ако пък сънувате, че разсипвате брашно, е на болест.

брашно

 

4. Ако разлеете вода

Разливането на вода символизира някакъв блокаж. Има нещо в живота ви, което е спряло в определен неподходящ момент и трябва да се раздвижи. Имате нужда от пречистване, от тласък, от свобода.

Ако разлеете вода нарочно, пред себе си и в началото на ново начинание, е на късмет. Вероятно родителите ви са поливали чаша вода преди да тръгнете на училище, за да ви е спорна годината.

Друго поверие е свързано с починали близки. Ако разлеете вода, докато си мислите или говорите за покоен близък, трябва да посетите гроба и да прелеете с вода и вино и да направите подавка за успокоение на душата.

разлята вода

 

5. Ако разлеете чай

Интересно поверия гласи, че ако разлеете чай, ще ви дойдат неканени гости. А ако се опарите с горещ чай, който сте разлели, ви очаква неприятна изненада.

 

6. Ако разлеете кафе

Ако неомъжена жена разлее кафе, това е знак от съдбата, че любимият си мисли за нея. 

Смята се, че разливането на кафе е на късмет. Ако обаче изпуснете чаша с кафе и тя падне, дори да не се счупи, е знак, че нещо лошо ще се случи в живота ви.

 

 

 

Вижте още:

Гадаене на бъдещето с хранителни продукти

***

Добави описание

 

Източник: rozali.com

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар