Когато се променяше Конституцията през 2015 г. , премиерът играеше мач с Бистришките тигри

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Относно предложението за реформа в съдебната власт, ВСС да се раздели на две отделни колегии – съдийска и прокурорска, докторът по конституционно право го определи като разточително от гледна точка на администрация. „ГЕРБ бяга пред вятъра. 2015 г. имаше подобни предложения. Когато на второ четене се обсъждаха предложенията за разделяне на ВСС – министър председателят играеше мач с „Бистришките тигри“. Това заяви за бТВ докторът по конституционно право доц. Наталия Киселова, която коментира предложенията на Бойко Борисов за нова Конституция.

В политиката всичко е възможно – така докторът по конституционно право доц. Наталия Киселова, определи шанса за свикване на VIII Велико народно събрание. В предаването „Тази събота“ по БТВ експертът обясни, че предложението на премиера Бойко Борисов се явява като предложение от партията, която е мандатоносител в действащия парламент.

По думите ѝ внасянето на законопроект е първата стъпка за тази процедура.
Предложението трябва да бъде подкрепено от 121 народни представители. След което 161 депутати трябва да гласуват за свикване на ВНС.

„Вчера голяма част от парламентарно представените партии бяха изненадани или са чули за предложенията малко преди това. Трябва да се успокои и да видим имаме ли необходимост от толкова бързо свикване на парламента да обсъжда тези въпроси или да се подходи по-разумно и да си дадем отговор каква е целта на тези предложения – да отложим във времето изборите, да подобрим модела, по който функционира Народното събрание или по който функционира съдебната власт“, каза експертът по конституционно право.

Относно предложението за реформа в съдебната власт, ВСС да се раздели на две отделни колегии – съдийска и прокурорска, докторът по конституционно право го определи като разточително от гледна точка на администрация.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар