Кога ни излъга Кунчев? 2016 г.: Маската не върши работа, 2020-а: Най-ефективна е, когато се носи от човек с коронавирус

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Спорът доколко маските предпазват от коронавирус извадиха наяве манипулациите на главния държавен инспектор доц. Ангел Кунчев, показа проверка.

Един от експертите в Националния оперативен щаб е променил мнението си за това предпазно средство на 180 градуса за последните четири години, установи репортер на Narod.bg.

През 2016 г. в интервю за „Фокус” държавният здравен инспектор е категоричен, че маските не вършат работа срещу грипния вирус, който е сходен с Covid-19.

„Има доста точни изследвания за това доколко обикновената хирургична маска ни предпазва. Обикновената хирургична маска няма особен предпазен ефект и това е ясно.

По-скоро някакъв ефект, макар и ограничен, има за хора, които вече са започнали на кихат и кашлят по-често, защото те слагат някаква механична бариера, която не предпазва на 100%, но все пак е някаква бариера. За здравите хора това няма особен ефект и това е доказано. При дишането маската се овлажнява много бързо, става пропусклива за вируси и носенето ѝ повече от 1–1,5 часа става безпредметно”.

Какво се промени в технологията при производството на маски, така щото преди няколко седмици – на 30 септември 2020-а, доц. Кунчев да каже нещо съвсем различно пред БНТ:

„Всеки има глава на раменете и може сам да прецени важно ли е и дали е отговорен към останалите хора. Маската е най-ефективна, когато се носи от човек с коронавирус”, посочи здравният инспектор.

„Всеки отговаря за себе си и премиерът на доста места носи маски. Там, където не го прави, се предприемат съответните по закона мерки”, подчерта доц. Ангел Кунчев за неносеното на маски от страна на изпълнителната и законодателна власт.

Дали НОЩ и експертите в него не са се превърнали в придатък на властта, за да манипулират общественото съзнание в угода на хунтата, или наистина предпазните маски вече се произвеждат по нов начин? Narod.bg оставя извода на своите читатели.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар