спортни залози

Кои сайтове за спортни залози предлагат 0% марж

България, Свят, Спорт
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Напоследък в някои от лицензираните букмейкърси платформи в България се появява нова възможност за залагане, която не е напълно позната на хората. Днес ще се запознаем с нея, кои сайтове за спортни залози я предлагат и защо е важна. Прочетете информацията внимателно, защото тя може да ви донесе много стойност за вашите спортни предвиждания и по-добра гледна точка за всички процеси в бизнеса на букитата.

В конкурентния свят на спортните залагания понятието “марж” играе много важна роля

 

То е един от ключовите елементи в определянето на динамиката между букмейкърите и залагащите. Терминът се отнася до процента над базовия коефициент, който букмейкърите добавят, за да гарантират, че ще останат печеливши независимо от изхода на събитието.

 

Казано по-просто, това е комисионата на букмейкъра за предоставяне на услугата за залагане.

 

Маржът се изчислява, като се използват коефициентите, предоставени от букмейкъра за всички възможни резултати от дадено събитие. Колкото по-висок е маржът, толкова по-ниска е потенциалната печалба за залагащия. Обратно, по-ниският марж означава по-добра потенциална възвръщаемост за него.

 

Букмейкърите прилагат маржове, за да подсигурят финансовата си позиция

 

Така гарантират, че ще реализират печалба независимо от изхода на събитието. Наличието на маржове по същество им позволява да балансират своята книга.Това е колкото в интерес на компанията, толкова и в интерес на нейните клиенти. Тъй като, ако този механизъм липсва, благосъстоянието на букмейкъра ще зависи от изхода на срещите. Той ще трябва да предвижда какво ще се случи, а често това няма да е така. Той няма да може да покрива оперативните си разходи, което води до риск от фалит, който в един момент ще се сбъдне.

 

Въпреки това пейзажът на залаганията се развива и много оператори вече предлагат опции с 0% марж за избрани събития.

 

Функцията 0% марж предлага най-добрите коефициенти на избрани срещи или пазари. За един залагащ перспективата да залага на събитие без печалба за букито е примамлива, тъй като това означава, че букмейкърът не взема никаква комисиона върху тези коефициенти. Този сценарий изравнява условията за игра между залагащия и букмейкъра до степен, която е сравнително рядка в бранша.

 

В България букмейкъри като Winbet.bg и Betano са в челните редици по предлагане на такива атрактивни условия за залагане.

 

Winbet.bg се отличава с това, че предлага по-добри коефициенти за най-интригуващите спортни събития на всички регистрирани клиенти. Тази функция е налична за пазарите “Краен резултат” и “Победител” на спортни събития, обозначени със знак 0%, което показва, че те са без комисионна от букмейкъра.

 

От друга страна, Бетано прие функцията за 0% марж, като предложи най-добрите коефициенти на пазар “Краен резултат” за футболни, баскетболни или хокейни мачове преди началото на събитието. Всеки ден Betano определя срещи с 0% марж, които лесно се разпознават по специалния символ 0% с черни букви и оранжев цвят.

 

Въпреки това залагащите все още трябва да подхождат към залагането със стратегическо мислене.

 

Те трябва да разбират, че макар коефициентите да са по-справедливи, изходът от всяко спортно събитие остава непредвидим.

 

Функцията за 0% марж също така означава стъпка към по-голяма прозрачност в индустрията за залагания.

 

Предлагайки коефициенти без включен марж на печалбата, букмейкърите по същество отварят процесите си и предоставят на клиентите по-ясна представа за това как се определят коефициентите. Това потенциално може да повиши доверието между букмейкърите и клиентите, което ще доведе до по-устойчиви взаимоотношения в дългосрочен план.

 

Да вземем предвид един хипотетичен мач между два отбора

 

Букмейкърът трябва да изчисли вероятностите за трите основни изхода – победа за отбор А, победа за отбор Б или равенство.

 

Без да включваме марж, да кажем, че букмейкърът изчислява следните вероятности:

 

  • Победа за отбор А: 50% вероятност – коефициент 2.00
  • Равенство: 25% вероятност – коефициент 4.00
  • Победа за отбор Б: 25% вероятност – коефициент 4.00

 

Когато букмейкърът включи марж в коефициентите си, той по същество завишава вероятностите.

 

Така че те да надхвърлят 100%. Това му позволява да си гарантира печалба независимо от резултата.

 

Например, букмейкърът може да реши да включи 10% марж. Това би увеличило вероятностите по следния начин:

 

  • Победа за отбор А: 55% (50% + 10% от 50%) – коефициент от 1.82
  • Равенство: 27.5 % (25 % + 10 % от 25 %) – коефициент от 3.64

Победа за отбор Б: 27.5 % (25 % + 10 % от 25 %) – 3.64

Коментари

Коментара

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар