Кои са ефикасните диети за отслабване?

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Нисковъглехидратните диети, като тази на Аткинс, на Саут бийч или палео диетите, вероятно са по-ефикасни за намаляване на телесното тегло в сравнение с нискомаслените диети, сочат резултатите от изследване, цитирани от ЮПИ и БТА.

Те разкриват, че що се отнася до намаляването на телесното тегло, нисковъглехидратните диети имат малко предимство пред нискомаслените и са относително безвредни в краткосрочен план.

Медици от болницата Мейо в Аризона анализирали резултати от проучване, извършено от януари 2005 г. до април 2016 г., като фокусират вниманието си върху евентуални странични ефекти от въпросните диети и безвредността им. Установено било, че по време на едни и същи 6-месечни периоди подложените на нисковъглехидратна диета участници загубили с 1,2-4 кг повече от телесното си тегло в сравнение с онези, които били подложени на нискомаслена диета.

“Заключихме, че краткосрочните нисковъглехидратни диети са безвредни и могат да допринесат за намаляване на телесното тегло”, заяви ръководителката на изследването д-р Хедър Фийлдс.

Не се споменава източникът на поглъщаните в рамките на нисковъглехидратната диета протеини и мазнини. Учените не открили негативен ефект върху кръвното налягане, нивото на кръвната захар и холестерола в краткосрочен план в сравнение с другите диети.

Резултатите от изследването са публикувани в Journal of the American Osteopathic Association.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар