Кои са най-полезните осветителни тела нощем?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

 

Осветителните тела са нещо, без което не можем да живеем. Обзавеждайки дома си, задължително избираме осветителни тела, които да паснат на интериорния дизайн и на цялостната ни визия. Представете си какво би било да станете нощем, за да си вземете нещо от хладилника и да няма достатъчно лампи, които да ви осветят пътя или още по-лошо, сънен да светнете прекалено силни лампи, които да ви заслепят. С помощта на специалистите от Ultralight.bg ще разгледаме какви осветителни тела трябва да си набавите и къде трябва да ги поставите, за безопасно придвижване нощем. Ще обърнем внимание и как да спестите енергия нощем, като не използвате осветление, което реално не ви е необходимо, докато спите. Нека да започваме.

Основното нощно осветление

Когато става въпрос за нощно осветление, което ще е включено през цялото време, то съвет от нас е да предпочетете LED лампи, които ще доведат до минимум разход на енергия. Такива лампи трябва да сложите в коридорите, спалнята, банята и кухнята. Най-добре се позиционират близо до вратите и светлината им трябва да е лека, но достатъчна.

Ключ за осветлението с лампичка индикатор

Макар нощното осветление да ви даде някаква светлина, когато стигнете там където искате, най-вероятно ще потърсите ключа, за да включите цялото осветление. Ключа за лампите няма защо да бъде осветяван с допълнително голямо осветително тяло, за да можете да го откриете. Съществуват ключове, които имат малки вградени светлинки. Тези светлинки са светодиоди, които излъчват достатъчно ярка светлина, за да ги забележите на стената. Ако някой спи в тази стая, светодиодите няма да му пречат със светлинно замърсяване, така че не е нужно да ги облепяте или криете по някакъв начин.

Светлина на стълбите

Това може би е едно от най-опасните места в дома ви, ако бъде лишено от подходящо осветление. Без значение дали стълбите ви са на закрито или открито, те си остават едно от най-опасните места в тъмното. Напълно вярно е, че се държим за парапета през по-голямата част от времето, но ако случайно стане така, че се изпуснем или пък нямаме парапет, вероятността за инциденти е огромна. Много добра идея е да сложите и осветление на всяка крачка. Също така, ако имате градина, това може да ви послужи за акцент в нея нощем. Не е необходимо светлината да е силна или ярка, а само да ви помага да се ориентирате.

Лампи със сензор за движение

Тези лампи са най-оптималният вариант, когато става въпрос за енергоспестяващи осветителни тела. Само те могат да се изгасят сами, когато вече не сте в стаята или в коридора. Не са особено подходящи за основните осветителни тела над стълби, защото ако интервалът им на работа е прекалено кратък може да изгаснат и вие да се подхлъзнете.

Сензорните лампи са чудесни и практични, когато искате да постигнете сигурност. Ако предпочитате дискретно осветление през нощта, то може да монтирате LED лампа със светодиоден сензор с датчик за движение. Подходящи места са шкафовете, рафтовете и дори хладилника.

Ако притежавате тераса може да я осветите съвсем леко с аплици. Така ще я превърнете в комфортна зона за почивка и прекарване на време навън. Същото се отнася и ако имате малък двор. Може да сложите аплици по стените на къщата ви, които да осветяват съвсем леко пространството около къщата, колкото да можете да излезете или влезете безпроблемно.

За заключение

Безспорно, осветлението ни е помогнало да живеем по-добре. Без него, нямаше да можем да използваме пълноценно тъмната част от деня и щяхме много по-често да имаме инциденти. Факт е обаче, че днес можем да използваме стотици видове осветление и можем да си позволим да избираме точно какви осветителни тела най-много ни допадат на стила на обзавеждане, личните предпочитания и не на последно място, са ни най-удобни за ползване.

Коментари

Коментара

loading...

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар