Който се опитва сега да защитава Борисов и правителството му, защитава мафията

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В България няма върховенство на закона, защото повечето българи не смятат, че трябва да има върховенство на закона. Ако имат политически симпатии към някого, него закон не го лови, каквото и да извърши. Което е по-лошо – и журналисти в медиите така смятат.

Борисов можеше да влезе в затвора още 2010 г. затова, че нареди на шеф на митницата да прекрати проверка в пивоварна на човек, взел кредит от 1,5 млн. от банката на другарката на премиера Цветелина. Тогава Борисов го бранеха медиите, а бомба гръмна и разби редакцията на в. Галерия, който публикува скандала. И ги обвиниха, че сами си сложили бомба.

По НК е до 5 години затвор за оказване на натиск на длъжностно лице. Свидетели имаше, и още има. Да не изреждам всички поводи за съд на Борисов. И днес го бранят медии, спестяват факти и критични коментари за него. Или дирекно работи пропаганда в негова услуга и машина за очерняне на политическите му противници.
Който се опитва сега да защитава Борисов и правителството му, защитава мафията. Да, мафия е. По света правителства са си отивали по много по-незначителни поводи от случаите с Борисов. Това, което се случва тук, е наглост. И Борисов ще си отиде, не защото у нас приемат върховенството на закона, а защото на хората вече им е омръзнал и непрестанните му лъжи и демагогия не хващат вяра.

А ще го съдят един ден не заради върховенството на закона, а от реваншизъм. Все пак, има за какво да го съдят.

Иван Бакалов

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар