слави бойко

#КОЙ даде на Слави 50 млн. преди изборите?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Мръсотиите около Слави Трифонов започват да изплуват със страшна сила. След като вчера стана ясен съставът на евентуалния бъдещ кабинет на „Има такъв народ“, разкри поредната зависимост на Дългия – пионки на ДПС и ГЕРБ отново влизат във властта.

По този повод наш източник алармира, че преди изборите шоуменът с политически мераци е получил финансова инжекция от 50 милиона лева, за да набута обратно по върховете на управлението калинки на хунтата, срещу които цяла България протестира близо година.

„Питам: #КОЙ даде на Слави тия 50 милиона, защо ги даде, той защо ги взе и дали този транш не води директно към съда“, нервен е информаторът на Narod.bg.

Агент на хунтата на Бойко и Доган, например, е потенциалният бъдещ министър на енергетиката Александър Николов, набутан в кабинета на Слави от компрометирания бивш шеф на КФН Стоян Мавродиев, който пък е близък до влиятелния екс депутат от ДПС.

Спряганият за министър-председател – пловдивският масон Петър Илиев, който в последния момент бе сменен с Пламен Николов, е предложен за вътрешен министър.

Адвокатът от кръга на червения олигарх Георги Гергов – Свинаря на Гоце, се оказа спорна фигура и поради съмненията, че е плагиатствал части от книгата си „Компетенцията на Народното събрание“ от дисертацията на друг юрист от Юридическия факултет на Софийския университет – доц. д-р Наталия Киселова. Скандалът бе вътрешноуниверитетски до миналия петък, когато се разбра, че адв. Илиев може да бъде номиниран за премиер.

Той фигурираше и като правосъден министър в оттегления от Слави Трифонов проектокабинет начело с Николай Василев. Очевидно е много важен за Трифонов и кукловодите му, щом Илиев отново е включен в правителството, без да е публично изяснен казусът с книгата му.

Другият спуснат от #КОЙ – Ради Найденов отново е номиниран за министър на външните работи. Той е добре известен с имотните скандали като дипломат. Последно беше посланик в Швейцария.

Бил е такъв и в Германия и Австрия, Беше заместник-министър на отбраната в правителството на НДСВ и ДПС в периода 2001 – 2002 г., а след това бе началник на кабинета на премиера Симеон Сакскобургготски до 2005 г. В служебното правителство на Огнян Герджиков през 2017 г. Ради Найденов беше министър на външните работи.

Назначаването на такива компрометирани хора е условието, което Слави изпълнява заради транша на космическия рушвет от 50 милиона лева, които Слави ще харчи за издръжка на затъващата си телевизия, обясни схемата информаторът на Narod.bg.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар