Кой е авторът – човек или изкуствен интелект?

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Напредъкът на генеративния изкуствен интелект е тема, която ни вълнува дълбоко. Изображенията му стават все по-реални и красиви, а много скоро алгоритмите ще могат да генерират и видео. Нарастващите творчески способности на AI карат журналистът Георги Караманев и неговият сайт “Дигитални истории” да запитат един доста точен въпрос: Можем ли да различим създаденото от човек, с генерираното от изкуствения интелект?

Караманев е създал анкета с 30 въпроса. Отговарянето на всички тях отнема не повече от 5 минути. Задачата ви е да определите кой е авторът на изображението – човек или AI. Никой от въпросите не е задължителен, така че не е необходимо да попълвате целия въпросник.

Идеята e вдъхновена от сайта chovek.ai.

“Във времената, когато генерираното съдържание е по-разпространено от всякога, когато е възможно дори да съществуват изцяло генерирани профили (вижте тук), е важно да знаем къде минава границата. Дали наистина генерираното е различимо, дали разпознаването му е въпрос на критично мислене?”, разказва Караманев.

Петима от желаещите да се включат в жребия за награда ще получат подарък – две книги “Дигитални истории” с автограф и две фланелки с логото на сайта, а още един – книгата “Загадките на Атанас Атанасов”, отново с автограф.

Събирането на резултати ще продължи две седмици – до 8 март 2024 г. Резултатите ще бъдат обявени в сайта “Дигитални истории”. Тогава всеки участвал, който е оставил имейла си и е изявил желание, ще получи и резултата от своето представяне.

Можете да попълните анкетата тук:

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар