Кой пое вината за скандала с речта на Мелания Тръмп?

Инциденти, Любопитно, Общество, Политика, Свят, Скандално
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Мелания Тръмп - Мишел ОбамаМередит Макивър, сътрудничка от екипа на Доналд Тръмп, която пише официалните речи, пое вината и се извини за скандалните пасажи от речта на съпругата на претендента за Белия дом – Мелания, в Кливланд.

В изявление, разпространено от предизборния щаб на Доналд Тръмп, Мередит Макивър заяви, че е направила грешка и се извини, задето използвала пасажи от речта на Мишел Обама в речта на Мелания Тръмп. Тя добави, че е предложила да подаде оставка, но Доналд Тръмп не я приел.

Макивър разказа как Мелания Тръмп в телефонен разговор й споделила, че се възхищава от Мишел Обама и й прочела откъси от речта на настоящата първа дама като пример за това какво харесва. Макивър обясни, че си записала пасажите и по-късно ги включила в речта, без да направи проверка. Това беше моя грешка и се чувствам ужасно заради хаоса, който причиних на Мелания и на семейство Тръмп, както и на Мишел Обама. Не беше нарочно, нямах лоши намерения, заяви Макивър.

Говорителят на Белия дом Джош Ърнест заяви, че инкорпорираните в речта на Мелания Тръмп пасажи от речта на Мишел Обама от 2008 г. показват, че американците се възхищават на едни и същи ценности в своите политически лидери, предаде Асошиейтед прес.

Според Ърнест фактът, че американците ценят едни и същи неща показва, че нацията не е толкова разделена, колкото може да изглежда.

Той напомни, че речта на Мишел Обама от 2008 г. е предизвикала всеобщо възхищение. Уверен съм, че и в бъдеще възможните първи дами или може би първи съпрузи ще черпят от същите чувства, когато се застъпват за половинките си, каза говорителят на Белия дом.

Източник: БТА

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар