Цветан Василев

#КОЙ се плаши от интервюто ми с Цветан Василев?

Цветан Василев
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Технология на цензурата в българските социални мрежи.

 

Както някои от вас знаят, водя малко онлайн предаване със скромното име +Най-добрите.

Повечето участници в него са обикновени хора, които правят смислени неща, но са неизвестни за широката публика.

Преди около три месеца обаче реших да поканя за участие в предаването бившия собственик на КТБ – Цветан Василев, който живее в Белград.

Ще питате – защо? Нито сме роднини, нито сме приятели, нито ми плаща.

Чисто и просто България е много зле в класациите за медийна свобода.

Повечето медии са концентрирани в ръцете на малко на брой и добре оплетени политико-икономически кръгове, които позволяват до зрителите, слушателите и читателите да стига само това, което те искат.

Делото КТБ между другото е идеална илюстрация за това. Редовно се повтарят тезите на прокуратурата и се заглушава гласът на обвиняемите (а дали обвиняем в случая е Цветан, Стоян, Иван, Драган или Петкан, няма значение – има права и те са за всички!).

Та ето затова поканих Цветан Василев да представи своята позиция в “Най-добрите”. Интернет все още е свободна територия и е по-трудно да се контролира. Живот и здраве, на 14 юни в 12:00ч. може да ни гледате на живо тук:

Дааа, но ето че видео-анонсът на предаването във Фейсбук стигна десетки споделяния и 10 000 гледания. Изглежда, че това разтревожи някого. Видеото е докладвано като спам и в резултат е свалено от Фейсбук.

Никак не съм параноичен, затова всичко, което ще прочетете е плод на трезви разсъждения. Става дума за особена форма на онлайн цензура, при която или на държавни служители (примерно хора от ДАНС) или на работници в някоя тролска ферма (от онези, в които се използват стотици фалшиви акаунти, за да “лайкват” удобните и да “рипортват” неудобните публикации) се възлага задачата да кликат и докладват неудобното съдържание. Потребител съм на Фейсбук от 2008г., от 2014г. водя “Най-добрите” – никога досега нито една моя публикация, нито едно мое съдържание (текст, снимка, видео) не са били отчитани като спам. Има нещо много тенденциозно и много умишлено в това, което се случи.

Затова, може да не се интересувате от банки, от политика, от медии и т.н., но ако смятате, че е нередно да се постъпва по този начин, моля, споделете информация с други хора за предстоящото интервю.

Демокрацията, за която мечтаем, няма да дойде сама и няма да дойде даром. Трябва ние да си я извоюваме.

Събитието във Фейсбук
Събитието в Гугъл+
Събитието в Туитър

Георги Станков, FROG NEWS


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар