Кой се страхува от Слави Трифонов?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Две уточнения в началото.

Гледал съм само 1 (едно) от всички 4176 издания на шоуто на Слави Трифонов. Това с Шон Мърфи и Стюарт Бингам. Заради тях, не заради водещия.

Единственият, който предложи 10 събития (https://lyutskanov.co.uk/…/%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%ba%d0%b0…/) на които българите в Лондон да идат на 9-и юни миналата година, вместо да чалгират със Слави Трифонов в O2, бях аз.

Това е за тези, които след малко ще ме наплюят, че съм фен на Трифонов. Спокойно, не съм!

Просто ми прави впечатление как знакови лица (които винаги коментират успоредно на партийната линия, разбира се) започнаха масово и навсякъде да обясняват колко тъп, популистки, непрофесионален и какъвто още искате отрицателен проект е задаващата с партия на Слави Трифонов.

Впрегнати са всички – социолози, политолози, партийни апаратчици… Хора, които писаха книги срещу Бойко Борисов и щяха да го вкарват в затвора, а сега са му като придворни ласкатели (не че когато вече не е на власт пак няма да обърнат палачинката де, това сме го гледали десетки пъти) също се включиха в акцията. И всички в един глас обясняват как Трифонов нищо няма да постигне.

Най-нелепа от всички тези срещу него е тази, че Трифонов опростачавал нацията, но това е тема за отделен коментар, който ще прочетете скоро.

Е, като няма да направи нищо, защото му скачате толкова? Оставете го да си се проваля! Не помня да е имало такава вълна срещу Яне Янев, Марешки, Радан Кънев, Сидеров (и той е от споменатите по-горе – нали помните скандиранията му срещу Борисов, да не ги повтарям че са доста нецензурни), който сега е в коалиция с Борисов, Валери Симеонов…

Май някои хора много ги е страх, че ще си загубят местата в Парламента и хората по министерствата, ако Трифонов влезе в Парламента?

Съвсем друг е въпросът дали партията на Трифонов няма да се превърне в поредната патерица на ГЕРБ, както повечето от изброените преди малко. Всичко е въпрос на договаряне – и за позициите на политолозите, и за местата в Парламента, всичко си има цена.

Но е ясно едно – някои хора наистина много ги е страх от евентуален успех на Трифонов, който вероятно е възможен, като се знае колко хора гласуваха на референдума му, и затова за впрегнали всичко възможно да убеждават хората, че от него нищо не става.

И пак – ако наистина е така, защо надувате главите на хората, а не го оставите да се провали? Подминете го с високомерно презрение…

Кой се страхува от Вирджиния У… опс… от Слави Трифонов?

Галин Люцканов

www.lyutskanov.co.uk

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар