Кокаинът, заловен в Бургас, е дошъл от Еквадор – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Откритото количество кокаин в Бургас е 75 кг.
Стоката, идваща от Еквадор е претоварена в Италия, откъде е пристигнала на пристанище Бургас.Наркотичното вещество е разположено в кашони с банани. Всеки един пакет е с тегло 2,5 кг. Пратката е включвала банани от 32 ферми от Еквадор.
Това съобщиха от прокуратурата на брифинг в Бургас.
Припомняме, по-рано бе оповестено за задържано голямо количество кокаин в склад за плодове.
“Установено е, че част от бананите – 3240 кашона са били експортирани за Румъния. Идентифицират се баркодовете на отделните пратки. Пратката е включвала банани от 32 ферми от Еквадор”, добави окръжният прокурор.
Работник е открил кокаинът в кашоните.
Старши комисар Калоянов каза, че наркотиците са били поставени в пакети, обвити с оловно фолио, което е затруднило визуализацията им при граничния и митнически контрол.
Той изтъкна, че стойността на откритото наркотично вещество е над 5 000 000 (пет милиона) лв., като разследването по делото ще продължи и на територията на цялата страна, тъй като търговското дружество – получател в страната ни притежава подобни складове и в гр. София, гр. Варна и гр. Пловдив.
Той добави, че по първоначални данни чистотата на открития кокаин е изключително висока. По думите на старши комисар Калоянов наркотично вещество е най-голямото задържано от ОД на МВР-Бургас, от началото на 2019 година.
Присъстващите на срещата с медиите се обединиха около мнението, че отличното взаимодействие между Окръжна прокуратура – Бургас и ОД на МВР-Бургас е позволило в оперативен порядък да бъдат извършени множествопроцесуални действия по разследване.
По случая е образувано досъдебно производство. Разпитани са лица в качеството на свидетели.
За момента няма задържани лица. Работата е в началния си етап.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар