Кокорчо изтрещя! Асен Василев: Българите са второ качество заради руската пропаганда!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кокорчо вече си намери виновник за провалите на Сглобката и на себе си като нейн министър. Руската пропаганда. Вярвайте му, за да живеете по-леко и извън Шенген.

Финансовият министър казва, че наложената допълнителна такса от 20% върху руския газов транзит през България ще намали печалбата на „Газпром“ и ще оскъпи доставките, което ще направи вноса на руски газ неизгоден за страни като Австрия и Унгария.

„Част от руската пропаганда в България е внушението, че българите са второ качество граждани на ЕС. С влизането ни в Шенген това би се променило“, казва финансовият министър Асен Василев в интервю за ведомствения вестник на Кръга Капитал в-к „Ди Велт“.

Според Василев за Централна и Западна Европа е икономически неизгодно България и Румъния да са извън зоната без граничен контрол.
„Всеки ден по 4000 камиона преминават българо-турската граница посока Западна Европа, но престояват дни наред на бъдещата вътрешна граница с Румъния. Това оскъпява превозваните стоки“, обяснява Василев.

ЕС трябва да изработи система за легален прием на мигранти и оценка на работниците, от които има нужда, казва още финансовият министър.

Асен Василев казва още за „Ди Велт“, че наложената допълнителна такса от 20 процента върху руския газов транзит през България ще намали печалбата на „Газпром“ и ще оскъпи доставките, което от своя страна ще направи вноса на руски газ неизгоден за страни като Австрия и Унгария.

Източник БНР


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар