Колаж с полицейска кола върху трамвайни релси в София стана хит в социалните мрежи – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Снимка, разпространена във фейсбук групата “Катастрофи в София”, показва един от новите автомобили на “Пътна полиция”, “паркиран” върху трамвайни релси. За по-малко от час публикацията събра стотици реакции и десетки коментари.

Кадърът с описание “Инфо от друга група- новите полицейски коли” е колаж на снимка от истинска катастрофа отпреди няколко дни – на 29 май млад шофьор навлезе на релсите на столичния бул. “България”. Откриваме оригиналния кадър в същата фейсбук група, чрез обратно търсене.

Новите 86 патрулни автомобила на “Пътна полиция” бяха представени официално преди два дни. Колите са високоскоростни и оборудвани с ПОС-терминали за плащане на глоби по електронни фишове и актове. Новата придобивка веднага стана повод за шеги онлайн. Някои хора изразяват и възмущение, че се харчат средства за полицейски коли, докато за линейки и кувьози се събират капачки.

Че снимката е колаж, е видно и за голяма част от потребителите в мрежата. Под изображението има коментари като “Добър колаж”; “Толкова безработни хора да има…”; “По-забавни са ми хората, които не могат да различат колаж от истина”.

Заключение: Кадърът с полицейска кола върху трамвайни релси на софийски булевард не е истински, а колаж. Дали новите оборудвани патрулки на МВР ще допринесат за повече контрол на пътя – предстои да видим.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар