Колев обяви до колко време Левски ще бъде обявен в несъстоятелност – БГ Футбол – efbet Лига

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев сподели след срещата с представителите на привържениците на клуба, че освен ако не получи животоспасяваща финансова инжекция от нов спонсорски договор или активизация на привържениците, то лично той ще бъде принуден да внесе молба за обявяването на несъстоятелността на “синия” отбор до 2-3 седмици. 

Колев повърди, че отборът със сигурност ще започне сезонът в efbet Лига, без да конкретизира точно с какъв състав. Той също така подчерта, че на този етап Левски не е близо до подписването на спонсорски договор с нито една компания. 

Антон Узунов

Срещата на “Герена” продължи над 3 часа и половина и самият изпълнителен директор разясни, че е имало много теми, които да бъдат обсъдени. 

„Всичко беше нормално, имахме много теми за обсъждане. За пръв път от години Левски подава ръка на привържениците да влязат в управлението, създавайки помощна комисия към Управителния съвет“, започна Колев.

„Трябва да търсим проактивно рекламодатели, тъй като Левски е атрактивна хапка за рекламния пазар, но трябва да предложиш ползи за спонсорите, за да знаят в какво инвестират. Трябва да отчетем състоянието в икономиката на страната и не е невъзможно негативните новини от последните месеци, асоцирани с клуба, да карат рекламодателите да са резервирани“.

„В момента няма такъв договор, който да е близо до финализиране, само предварителни преговори. Имаме вече 4-ма напуснали от администрацията, но за момента нямаме индикации от други служители, че ще напускат в идните дни. Трябва да се вместим в определен бюджет, който е три пъти по-малък от преди.

„Коментирали сме вариантът за банков залог, но това изисква време и като цяло е трудно изпълнимо на този етап. Не мога да се ангажирам със срок, в който Левски ще продължава да оцелява. Ако нямаме нови спонсорски договори или силна активизация на фенове, то до 2-3 седмици ще трябва да внеса молба за несъстоятелност“.

„Бизнеспланът за членските карти ще е готов до около 10 дена вероятно. Това беше една от обсъжданите цели на срещата. Обединихме се около 4 категории членски карти. Най-скъпите карти ще носят и най-големи привилегии, включително срещи с футболисти, посещения на мачове и други неща.

„Със сигурност ще започнем сезона в първенството, не е ясно в какъв състав обаче. Има интерес към наши играчи, но с оглед на финансовата обстановка в цял всичко е доста мудно. Изненадващо има и доста български футболисти, които искат да се присъединят и към нас. Участието в евротурнирите няма да е пагубно с оглед на сегашното състояние на клуба, това беше ясно отдавна. От гледна точка на престиж и селекция от чужбина обаче това ще е пречка, разбира се.

„Левски все още съществува и все още не е приключил 106-годишната си история до момента. Феновете са причина за това. Няма какво друго да призова запалянковците, освен да продължат да помагат.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели: