Колко чести са работните инциденти в SpaceX

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Работата в производството винаги е свързана с професионални рискове, но работниците на SpaceX изглежда получават наранявания с честота, много по-висока от средната за индустрията, предава Futurism.

Според анализ на Ройтерс, служителите на SpaceX са имали между пет и девет пъти повече наранявания, отколкото средното за 2023 година.

Анализът е направен по новоиздадените записи на Службата по безопасност и здраве при работа за 2023 г. от SpaceX. Предходните години компанията на Илон Мъск изобщо не е разкривала подобни данни.

Предишни доклади на Ройтерс посочваха 600 неразкрити работни инцидента в SpaceX от миналата година.

Между 6 и 7 процента от работниците на SpaceX са претърпявали злополуки през 2023 г. Това сочат данните за завода в Браунсвил, Тексас и центъра за извличане на приземили се ракети в Тихия океан.

Центърът за възстановяване на ракети от Източното крайбрежие и фабриката в Редмънд на SpaceX обаче показват доста по-добри резултати.

НАСА трябва да се тревожи за качеството на работата, ако процентът на злополуките в SpaceX е толкова висок“, заявява Дейвид Майкълс, професор по трудово здраве в университета “Джордж Вашингтон”.

SpaceX не отговори на искането на Ройтерс за коментар.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар