Колумбия постави нов рекорд по производство на кокаин – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

За миналата година в Колумбия, която е най-големият производител на кокаин в света, са произведени общо 1738 тона от наркотика. По този начин е поставила нов абсолютен рекорд за производство на наркотика. Това става ясно от доклад на Службата на ООН по наркотиците и престъпността (СНПООН), цитиран от АФП.

От СНПООН отчитат, че през 2022 г. отглеждането на листа от кока е било с 13% по-високо в сравнение с 2021 г., а общото производство на кокаин се е увеличимо с малко под 350 тона при около 1400 произведени тона кокаин за 2021 г. Това са най-високите стойности на производството на наркотика, откакто ООН започна да провежда ежегодния мониторинг.Според данните сегашните параметри на производството на наркотика включват 230 000 хектара обработваема земя из цяла Колумбия, на които се отглежда растението кока. Да оцелееш 40 дни в джунглата: Какво ядяха четирите изгубени деца на Колумбия, за да се спасят от глад Оцеляване на предела, но наистина Близо две трети от културите кока се отглеждат в южните департаменти Нарино и Путумайо, граничещи с Еквадор.


Регионът е известен с високите нива на гангстерско насилие. Третият ключов район за производството на кокаин е Северен Сантандер на границата с Венецуела. Според доклада около половината от наркокултурите в Колумбия се намират в резервати на коренното население, горски резервати и природни паркове.

В голямата си част колумбийския кокаин е предназначена за американския пазар и за Европа.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар