Кольо Колев: Геополитически натиск крепи кабинета - тук се пресичат интересите на Русия, САЩ и Турция

Кольо Колев: ПП-ДБ са в слаба позиция и ще отстъпват, предсрочен вот за тях би имал плачевен резултат

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“ПП-ДБ се намират в много слаба позиция. Предсрочни избори ще покажат чудовищни за тях резултати. Те ще трябва да се борят за между 4-то и 6-о място, с Корнелия Нинова, “Възраждане”, ИТН, а вероятно и с нови политически формации.” Това каза в интервю за БНР социологът от “Медиана” Кольо Колев.

По думите му до голяма степен обществото вече е твърде много заразено с пропаганда, а социолозите си позволяват внушения, които са доста вън от предмета на социологията.

“До голяма степен това, което се публикува като резултати – едва ли не ПП-ДБ са втора политическа сила, едва ли не седят стабилно, е, меко казано, несериозно. Вижте оценките на управлението, вижте недоволството – безпрецедентно ниски оценки”, добави Колев.

Като “нечистоплътно внушение” той определи налаганото мнение, че “резултатите ще бъдат същите”.

“Пропагандата доста добре работи – за запазване на статуквото. Именно на тази сглобка, в този ѝ формат, наречен евроатлантически”, каза Колев.

Социологът е категоричен, че има огромно недоволство сред хората и “при предсрочни избори това нещо има огромен шанс да избухне” и “именно поради тази причина непрекъснато се внушава от т.нар. анализатори – няма смисъл, защото ще бъде същото”.

Има огромен глад в обществото за нова формация, която да обере надеждите на обществото, че нещо може да се промени, отбеляза Кольо Колев. Според него освен евентуалния проект на президента, други политически формации, които ще се явят като алтернатива на сегашното статукво, също ще се намесят в пренареждането на политическата картина.

“Има огромно напрежение отдолу. Към момента те се опитват да натиснат капака отгоре. Недоволството може да избие в такава посока, че им е бедна фантазията”, каза социологът.

Резултатите за ПП-ДБ на предсрочни избори ще бъдат “плачевни”, поради което те имат “един-единствен шанс – отстъпление”. В момента става въпрос за разпределение на властовите позиции, ПП-ДБ нямат избор и ще отстъпват, изрази мнение Кольо Колев за хода на преговорите около ротацията.

Запитан за имиджовите щети за ГЕРБ от участието им в сегашния управленски формат, социологът заяви, че “едните руинират, а другите седят относително стабилно, те са в силна позиция” и без съмнение на парламентарни избори ще се представят добре. Проблемът на ГЕРБ ще бъде в търсенето на партньори, допълни той.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар