Война

Командването на ВВС на Украйна: Войната с Русия навлезе в нова, много опасна за Украйна, фаза!

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Войната срещу Русия преминава в нов етап и представлява заплаха за Украйна. Това е заявил Юрий Игнат, говорител на командването на военновъздушните сили на Украйна, съобщава украинското издание „Фокус“.

Според него, от първия ден на военните действия Русия е изстреляла над 4000 ракети по Украйна.

 

В това число, както отбелязва Игнат, не са включени снарядите за РСЗО, зенитните С-300 и авиационните ракети тип Х58/Х59, за чието унищожаване украинските военнослужещи се е наложило да изразходват голямо количество боеприпаси.

„Добре е, че имаме приятели, които ни предоставят комплекси за защита. По-специално Словакия ни предостави един С-300 и в съответствие с него определен брой боеприпаси“, продължава Игнат, коментирайки работата на украинските системи за противовъздушна отбрана при масирани ракетни удари.

Според говорителя на командването руските въоръжени сили също така са започнали активно да използват иранските дронове-камикадзе Shahed, които са предназначени за изтощаване на подразделенията на противовъздушната отбрана.

Руснаците изстрелват безпилотните летателни апарати едновременно с крилати ракети „Калибър“ или Х-101 в опит да разсеят вниманието на украинските войски. Именно поради тази причина западните държави ще предадат на Киев комплексите Hawk.

В контекста на активното използване на дроновете-камикадзе Shahed от страна на противника Игнат предупреждава, че войната с Русия е преминала в нов етап и представлява заплаха за Украйна.

„Комплексът изглежда остарял, но нима ние имаме по-нови „Бук“ или С-300? Hawk е преминал известно модернизиране и може да помогне за унищожаването на вражеските дронове.

– Войната достига ново ниво и именно ударните безпилотни летателни апарати, баражиращите боеприпаси, както правилно ги наричат, представляват определена заплаха“, обобщава говорителят на командването на въздушните сили на Украйна.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна. Политика за поверителност