Комитова за протестите: Ние нямаме пари, чакаме актуализация на бюджета – Бизнес

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

С много фирми не сме се разплатили, но не съм подготвена да отговоря на въпрос с колко точно. Това каза министърът на регионалното развитие Виолета Комитова за протестите на “Автомагистрали – Черно море” АД.

“Малко съм ядосана, че имаше неудобства по време на летните отпуски, и закъснения за ремонта на тази част на магистралата”, каза служебният министър.

“Ние нямаме пари, чакаме актуализация на бюджета”, заяви служебният министър на регионалното развитие и благоустройството по повод днешните протести на работници в “Автомагистрали – Черно море”.

“Дори и да имаме пари, стои въпросът дали няма да нарушим няколко закона, ако платим”, коментира още тя и настоя за актуализация на бюджета.

“В момента ние създаваме неудобства, те си търсят парите”, допълни още Комитова.

Протестиращите съобщиха, че последния месец заплати не са получили близо 800 души. Освен това плащанията към доставчиците на горива и строителни материали също закъснявали.

На този фон се провеждат протести на няколко места в страната.

“Фирмите не са виновни, предипното управление е виновно”, каза още тя на специален брифинг днес относно протестните действия на “Автомагистрали – Черно море” АД.

 

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова бе на срещата заедно с зам.-министър Захари Христов и ръководствата на Агенция “Пътна инфраструктура” и “Автомагистрали” ЕАД пред сградата на МРРБ.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар