Комитова: Сивата икономика е вреда, през нея се отклоняват средствата за по-добър живот

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Всички ние трябва да се борим срещу неформалната икономика, защото тя изкривява пазара, пречи на реалната конкуренция и на бизнеса, който спазва правилата, не заобикаля закона, плаща данъци и дава своя принос за развитие на обществото.

И аз се боря за икономика “на светло”, защото сивата икономика пречи и ощетява всички – и сградите, и пътната инфраструктура. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова на церемонията по връчване на годишните награди “Икономика на светло” за 2020 г., съобщават от пресцентъра на ведомството.

Конкурсът е ежегоден и се организира от Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) и Национален център „Икономика на светло“.

 

Министър Комитова връчи голямата награда в категорията „Журналист или медия с най-голям принос за формиране на нетърпимост към сивия сектор“ на официалната церемония. Носител на приза стана Диана Янкулова – водеща на предаването „Неделя 150“.

С грамоти бяха отличени всички номинирани за наградата – Милослав Йосифов от електронния вестник „Икономически живот“, разследващият журналист на БТВ Мария Цънцарова и Богдана Лазарова – автор и продуцент на предаването на БНТ „Следите остават“.

„Трудно е да се борите срещу мутри и „сива икономика“, но това е задача към всички – и към политиците, и към медиите“, обърна се към журналистите министър Комитова.

Тя подчерта, че медиите имат огромна роля и отговорност в този процес, защото могат да насочат погледа на обществото към лошите икономически практики.

“Сивата икономика е вреда за гражданите, защото чрез работа „на тъмно“ се отклоняват средства, които би трябвало да се използват за подобряване на качеството на живот“, каза още тя.

Министър Комитова пожела на всички представители на четвъртата власт смелост, доблест и да не се отказват пред трудностите, защото това е работа в полза на цялото общество. Ежегодният конкурс се стреми да открои стимулиращи примери за успехи в борбата с неформалната икономика и да отличи водещи институции и личности с активна позиция и принос в ограничаването на сивата икономика.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар