Комитова чака собствениците на пътните фирми

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Регионалният министър Виолета Комитова чака собствениците на протестиращите пътни фирми на среща в МРРБ. Срещата трябва да се проведе от 13 ч. днес, но не е ясно дали някой ще се появи.

Причината – фирмите пращат свои представители и посредници, а Комитова отказва да говори с тях. Служебният регионален министър настоява собствениците да излязат на светло, а освен това счита, че зад протестиращите пътищари стоят други интереси.

 

“В България има 21 хиляди фирми с над 155 хиляди работници. Протестират 21.

Останалите работят в пазарни условия и от години се състезават за поръчки за цена и качество. 21 фирми в пътния бранш работят без да се състезават, без поръчки, с пари, получени авансово инхаус. 21 фирми са на някакъв друг пазар, те получават аванси без да се състезават, живеят в пълен комфорт”, коментира в края на миналата седмица Комитова.

 

На този фон обаче протестите продължиха. Вчера на жълтите павета в столицата се изсипаха тежкотоварни автомобили. Исканията на протестиращите остават непроменени – изплащане на 900 млн. лева за извършена дейност и оставка.

 

Комитова иска да се срещне лично със собствениците на фирмите, за да може двете страни в спора да уредят отношенията си и да решат проблемите.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар