Компанията зад смартфоните Nokia открива нов R&D център във Финландия

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

HMD Global, компанията зад смартфоните Nokia, обяви, че открива нов център за проучвания и разработки във финландския град Тампере. Той ще се занимава с иновации в сферата на софтуера, сигурността и услугите. 

Новината всъщност идва на гърба на друг анонс – че HMD Global са придобили местната Valona Labs с всичките ѝ активи, като ще използват именно тях за основа на своя нов Centre of Excelence. 

Целта на този Centre of Excellence в Тампере, Финландия, е да бъде специализиран в разработки в сферата на софтуера, сигурността и услугите, което ще подпомогне стремежа на HMD Global да се превърне от чисто хардуерна компания в такава, която комбинира хардуера и услугите. 

Припомням ви, че преди няколко седмици HMD Global обявиха своя глобална роуминг услуга за пренос на данни, HMD Connect. Сега компанията казва, че през следващите месеци новият R&D център ще работи в доразвиването на тази услуга, а след това и върху нови решения. Предвиждат се услуги за дистанционно заключване на устройства и различни други решения за сигурност, а в бъдеще има амбиции за разработка на технологии в сферата на аудиото и изображенията

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар