Компанията майка на Google е в преговори за придобиването на Fitbit

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Alphabet, компанията майка на Google, е в преговори за придобиването на един от водещите производители на смартгривни и часовници, Fitbit, съобщава Reuters. Все още не е ясно на какъв етап е евентуалната сделка, нито каква е сумата по нея.

Новината идва месец след информацията от CNBC, че Fitbit е в търсене на купувач. Alphabet пък е логична заинтересована страна, защото компанията отдавна развива собствена операционна система за носими технологии (Wear OS), която се използва от някои други производители на хардуер, но тепърва очакваме смартчасовник или смартгривна под бранда Google. 

Всъщност от години се говори, че Google планира да пусне собствен продукт от тази категория, но плановете бяха многократно отлагани. 

Днес обаче серията смартфони Pixel е сред най-позитивно приеманите на пазара и хардуерният бизнес на Google изглежда се развива добре. На този фон Apple усилено усъвършенства своя Apple Watch, който е най-продаваният модел в последните години. Затова и не би следвало да има изненади, ако скоро видим и първия смартчасовник Pixel.

Дали обаче ще се стигне до придобиване активите на Fitbit и как те ще помогнат на Google в новата продуктова категория – предстои да разберем. 

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар