Компания за електромобили ще инвестира у нас 280 млн. лева

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министерският съвет одобри проект на Меморандум за разбирателство между правителството на България и “Некст.е.ГО България” АД. Той е за изпълнение на приоритетния инвестиционен проект – “Изграждане и управление на иновативен завод за производство на електрически автомобили е.GO в Ловеч” и определяне на междуведомствена работна група за осигуряване на институционална подкрепа при изпълнението на проекта, предаде правителствената пресслужба.


Петков: До 2 години в България ще се произвеждат електромобили

Проектът на “Некст.е.ГО България” АД цели създаване на иновативен завод за електромобили на база принципите на Индустрия 4.0 за разработване, инженеринг, индустриализация, изпитване, производство, маркетинг, дистрибуция, сервиз и продажба на четириколесни превозни средства и части за частна и търговска употреба.

Размерът на инвестицията, като дълготрайни материални и нематериални активи, възлиза общо на 280 млн. лева. Очакваният брой новооткрити работни места, пряко свързани с проекта, ще бъде най-малко 365 в тригодишния период на изпълнение на проекта.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар