Компания назначи AI робот за главен изпълнителен директор

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Странно изглеждащ хуманоиден робот с изкуствен интелект се превърна в изпълнителен директор на полската компания за алкохолни напитки Dictador, предава Futurism.

Роботът е създаден от Hanson Robotics, компанията, която също стои зад прочутия хуманоид София. Новият им хуманоид, наречен Мика, е приветстван като “първият робот, който е главен изпълнителен директор” на глобална компания.Всъщност нямам уикенди – винаги съм на разположение – 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, готов да взимам изпълнителни решения и да раздавам малко AI магия“, каза роботът пред Ройтерс.


Но докато компанията за ром вижда своя робот като ключ към бъдещите си успехи, други не са толкова убедени, че технологията все още е готова да даде добавена стойност.

Репортерът на Fox Business Лорън Симонети наскоро интервюира Мика по време на видеообаждане и установи, че има “значително забавяне” във времето, необходимо на робота действително да отговори.

Симонети анкетира жителите на Ню Йорк какво мислят за роботизирания изпълнителен директор. Докато един човек каза, че ще го третира със състрадание, друг човек твърди, че “роботите не се нуждаят от уважение”, защото те са “просто машини”.

Ако обаче системите за машинно обучение продължават да стават все по-силни, използването им вместо човешки ръководители може да стане норма.

В свое проучване The Hustle установява, че 40 процента от всички респонденти казват, че има смисъл да се заменят изпълнителните директори с AI.

 

 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар