Компания от Литва ще произвежда в Индустриална зона „Загоре“

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Инвеститор от Литва е започнал преговори за закупуване на терен в индустриална зона „Загоре“. Това съобщи за БТА изпълнителният директор на Зоната Радослав Танев. Компанията „Стелас БГ“ ООД има намерение да развива стартъп производство на специализирана технология в областта на хранително-вкусовата промишленост. Благодарение на нея ще бъде реализирана обработката на богат асортимент от хранителни продукти със запазване на техните качества и свойства. Технологията е с поглед към модерното, забързано ежедневие и с внимание към все по-популярните навици за здравословно хранене. Инвестиционното намерение на чуждестранната компания е свързано с разширяване на дейността ѝ и разнообразяване на производството с нови продукти, както и завладяване на нови пазари.

„Инвеститорът възнамерява да закупува продукти от местни и регионални производители. В начален етап производството ще бъде само за износ. Към настоящия момент фирмата няма представителство в Европа. Стара Загора е предпочетена като дестинация поради наличието на комуникации, близостта до пътни връзки и добре организираната индустриална среда“, обясни Танев.„Вече няколко високотехнологични производства избраха Стара Загора и Индустриална зона „Загоре“ – поредна сериозна заявка за бъдещото позициониране на града ни и утвърждаването му като място за бизнес, научна и развойна дейност в различни области. Благодарение на стабилните показатели до момента и добрия инвестиционен климат в града имаме перспектива за растеж и устойчиво развитие. Това е плод на целенасочени усилия на кмета Живко Тодоров, на отдел „Инвестиции“, както и на нашия екип“, допълни още изпълнителният директор.


Към днешна дата площите в индустриалната зона са реализирани на 90 на сто. Инфраструктурата е напълно изградена, извършиха се няколко промени по желание на конкретни инвеститори. Индустриална зона „Загоре“ е съвместен проект на Община Стара Загора и „Национална компания индустриални зони“ ЕАД. На територията на зоната свои инвестиционни проекти изпълняват осем компании. Две от тях са на финала на своето строителство, а останалите са в етап на проектиране.

Индустриалната зона обхваща 115 дка площ и е насочена предимно към развитието на малки и средни предприятия, тъй като парцелите са с големина между 5 и 15 дка. Заявените инвестиции надхвърлят 40 млн. лева, а работни места, които са разкрити или предстои да бъдат разкрити, са около 300.

Амбицията е да бъдат придобити нови терени, с което да се даде перспектива на компании, търсещи по-големи площи.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар