Компютър втора ръка, но първо качество

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В почти всеки дом или офис, присъства настолния компютър. Макар, че в последните години, бива изместен от лаптопите, стационарния компютър си остава класика. Предимствата, които носи не са никак за подценяване, както и удобствата. В някои среди, дори не може да бъде заменен окончателно.

В наши дни, компютърните устройства са незаменима и неделима част от дейността, която извършваме, както и по отношение на личните цели. Ако допреди няколко години, притежанието на настолен компютър беше лукс, то сега са повече от достъпни. Ориентирането към компютър втора ръка , става все по-популярно и рентабилно решение.

Употребяваните стационарни компютри не отстъпват почти по нищо, в сравнение с тези предлагани по магазините. В крайна сметка, независимо, че са втора употреба, характеристиките им остават същите и работата, която вършат не е изменена, а подобрена.

 

Различия между нов и втора ръка компютър

 

Технологичното разнообразие все повече расте, пропорционално на изискванията и потребностите на клиентите. Това не позволява и моралното изхабяване на компютрите.

Освен това, “втора ръка” не означава непременно използвано и изхабено.

За втора употреба се счита устройството, което вече е извън магазина, от което е закупено.

Голяма част от компютрите втора употреба, работят напълно безпроблемно, благодарение на добрите си характеристики и качествена изработка.

Много често различията между нов и компютър, който е втора употреба, се свеждат до цената и гаранцията. Поради тази причина, инвестирането в чисто нов компютър, понякога е напълно излишно.

Пример за това може да бъде закупуването на чисто нов компютър от нисък клас или компютър втора ръка, който е марков или висок клас. Цената между двата варианта е почти идентична, но много по-разумно е да се заложи на предлаганите параметри, респективно на самото качество.

Често срещана заблуда е, че при закупуването на ново устройство, се гарантира безупречно качество и работа без забележки. Същото може да се предостави и от използваните компютри, тъй като самите компонентите в тях са висококачествени. Освен това, предлаганите марки на компютри втора ръка, са също популярни и наложени през годините, като издръжливи и надеждни.

 

Предимства на компютрите втора ръка

Като най-важно и най-силно предимство на компютрите втора употреба е цената. Това е първата асоциация, която правим, когато става дума за употребявана техника. Достъпната цена всъщност е много сериозно предимство, тъй като не всеки иска и може да влага много средства за компютър.

В зависимост от това, за какво ще бъде използван компютъра, се определят и предимствата, които носи.

Когато става въпрос за работа, безспорно настолния компютър е фаворит, тъй като е несравним по отношение на удобството. Освен това, повечето компютри втора ръка са били използвани в корпоративната среда, тоест отговарят на всички параметри, касаещи работата.

Също така спадат към марковите компютри, което от своя страна говори за повече надеждност при работа с тях.

Избора на голям екран към компютъра, позволява по-детайлна работа, както и възможността за смяна на клавиатурата.

Същото важи и за запалените геймъри, които почти винаги се насочват към стационарните компютри, тъй като имат възможността да сменят всяка част от него.

Още по-предпочитан вариант са за ученици и студенти, които с възрастта променят вкусовете и желанията си. Така инвестицията във всеки следващ компютър втора ръка, не е напразна, а дори можем да определим, като рентабилна.

Недостатъци на компютрите втора ръка

При компютрите втора ръка, може да присъстват следи от употреба, които са едва доловими. Като по никакъв начин не засягат процеса на работа. Обособяват се, като козметични забележки.

Оторизираните търговци на компютърна периферия – втора употреба, също издават гаранция, но за по-кратък времеви период.

По отношение на избора между модели и марки, също има известно ограничение. В крайна сметка, подбраните и предлагани компютри втора ръка, са тези, които са преминали успешно през множеството проверки.

Особености, като цветова гама, размери, години и дизайн и други особености, не са толкова на фокус, колкото качеството и надеждната работа на компютъра.

Коментари

Коментара

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар