Комунизмът (не)си отива и това е.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Превозвачите заплашиха с протест заради Тол системата и отхвърлените им предложения за таксите. В момент на водна криза в Перник и други селища на премиера това щеше да му дойде в повече. Дори на него, който е факир да овладява ситуации и да тушира емоциите на недоволните, пише FrogNews.

На превозвачите обещал, че ще им се приемат исканията. И никой не го пита, защо досега е бил съгласен с доклада на министърката Петя Аврамова и на нейния заместник, но всъщност началник Николай Нанков. Те са му описали колко е добре да се дерат шофьори и фирми за пътища с дупки като онази, която остана след удара на американската ракета по колата на ген. Сулеймани край Багдад… Борисов им обещал и гневните превозвачи си тръгнаха доволни от кабинета му.

Почти всяка ситуация с недоволства лидерът на ГЕРБ овладява бързо и дори печели червени точки. На едни дава пари от хазната, на други вдига заплатите, а на трети – обикновено опозиционни политически субекти, дава по някой пост или парче от баницата и те утихват сякаш са анестезирани.

Навремето, когато политбюро вземело решение за вдигане на някои цени, Тодор Живков нареждал да се пуснат слухове, че скокът ще е двоен и нагоре. Народът недоволен, мърмори ядно. И тогава по телевизора се появява Бай Тошо, който заявява, че партията и правителството правят всичко за народа и няма да допусне такова увеличение. През това време цените вече са поели с 10-20 на сто нагоре, но хората са доволни, защото очаквали много повече.

Елементарен трик, но ни го прилагат през последните години за парно, вода, горива, ток и пр. Байтошовският номер работи. На такова общество – такива трикове.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар