Комунистът Плевнелиев пред националната среща на ГЕРБ: “Демократична България” да си избере Манолова за лидер!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Трудно мога да споделя своето дълбоко притеснение, унижението от това, което изпитах от това, че ръководството на “Демократична България” влезе в съюз с г-жа Мая Манолова,”

“ГЕРБ е водеща политическа сила, поздравявам ви с разгромната победа!” Това заяви на националната работна среща на ПП ГЕРБ президентът на Република България периода 2009 – 2011 г. Росен Плевнелиев.

Той предупреди, че доверието трудно се печели, но лесно се губи. Плевнелиев изтъкна, че ГЕРБ все по-често ще се оказват в положението на тези, които трябва да се доказват.

Но веднага започна да атакува президента Румен Радев, лидера на БСП Корнелия Нинова и независимия кандидат за кмет на София Мая Манолова, че не са дали оценката си за т.нар. Костинбродска афера, а имали наглостта да говорят сега за изборни манипулации. Плевнелиев обвини Радев, че се вживява в ролята на борец срещу корупцията, но не е дал досега нито едно работещо решение за борба с корупцията.

“Много бяха тези, които точно на тези избори говореха за това, че има огромни изборни манипулации и това бяха точно тези, които не казаха нито една дума и замълчаха тогава, когато пред очите на българския народ беше извършена най-голямата предизборна манипулация, именно Костинбродската афера. Манолова, Слави Трифонов, президентът Румен Радев мълчат и не дали своята оценка какво се случи в Костинброд, а имат наглостта да говорят за честни и почтени избори, когато някои от тях бяха основни действащи лица в Костинбродската афера“, заяви още той в остра политическа реч пред актива на управляващата партия.

Присъствието на Плевнелиев на партийния форум бе изненада, тъй като той не е член на ГЕРБ, а това е чисто партийна сбирка.

Когато Радев назначи служебно правителство, начело с проф. Огнян Герджиков, самият Герджиков излезе и каза, че върху него е имало огромен натиск от президентската институция за задкулисни назначения. В тези избори се говореше много за едноличен режим и диктатура. Именно тези, които говорят за това, и до днес мълчат и не са дали оценка за истинския тоталитарен режи в България, под който България беше 45 години. И Радев, и Нинова, и Манолова показват зависимостите си назад във времената на комунистическия тоталитарен режим. Г-жа Нинова открива и днес паметници на Тодор Живков пред целия български народ“, добави още Плевнелиев.

Плевнелиев даде тон на атаката срещу Радев, Нинова и лидерите на “Демократична България”, които Борисов продължи след него в речта си.

Той специално се обърна към т.нар. градска десница: “Трудно мога да споделя своето дълбоко притеснение, унижението от това, че ръководството на “Демократична България” влезе в съюз с г-жа Мая Манолова.”

ГЕРБ нямат вина, че десницата в България е разцепена. На балотажа Демократична България дадоха такъв тон, че нека да подадат оставки, направо да си изберат Мая Манолова за шеф, за да се знае кой кой е”, продължи Росен Плевнелиев.

ПП ГЕРБ създаде здрав фундамент. Пазете го! Останете заедно, защото имаме мисия. Единството е над всичко!”, добави той и призова: “Продължаваме заедно напред по пътя на европейското и демократично развитие на България!”

,,Истинската борба с корупцията минава през индустриалните зони, през усилията на всички възможни нива. Постигнахме много, ГЕРБ постигна много през последните 13 години, пазете постигнатото”, призова в заключение бившият държавен глава и допълни, че по време на парламентарните избори през 2021 г. предстои битка на ценностите.

БУДНАЕРА, Епицентър. БГ

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар