Конкурс търси най-добрия сценарий за късометражен филм – Култура

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Национален конкурс търси най-добрия сценарий за късометражен филм. Чрез него младите български автори и режисьори могат да реализират кинопроектите си.

Финландският филм “Ако падна” спечели конкурса за най-добър сценарий на късометражна продукция през 2005 г. Сдружението “Българско кино общество” дава шанс и на непрофесионалисти, но изкушени от Седмото изкуство, да сбъднат киномечтите си, предаде бТВ.

 “Имаме две основни награди, които ще дадем в конкурса и те са награда за най-добър сценарий и награда за най-добър филмов проект. В конкурса могат да участват хора, които са до 35-годишна възраст”, обясни Елена Мошолова.

Тази година ключовата дума на сценарния конкурс е “контрол” – тема, която дава възможност на творците да развихрят фантазията си. Най-интересният проект за филм ще бъде отличен от европейската асоциация за младежко кино “Ниси Маса”. Наградата е участие във финалния уъркшоп по сценарно описание и творчески срещи с европейски кинопродуценти в Люксембург, Норвегия или Испания.

“Това е една много добра възможност за българските автори и българските проекти да видят свят извън България. Цялата мисия на този конкурс е да стимулираме българското кино и младите автори”, добави Мошолова.

Крайният срок за изпращане на сценариите е 31 юли. Информация за конкурсите можете да откриете в сайта на Българско кино общество.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар