Конспиративни теории погубиха млад мъж с фалшив COVID сертификат

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
27-годишен пациент с COVID издъхва в ИСУЛ „Царица Йоана“ преди дни. Пред лекарите той заявил, че е ваксиниран и има зелен сертификат. След като състоянието му рязко се влошило, медиците се усъмнили в думите му. А самият той, след сериозен разпит, признал – сертификатът му бил фалшив.

На въпрос защо не се е ваксинирал, младият мъж отговорил, че се притеснявал за репродуктивните си способности.

 

„При една от визитациите той беше в стаята без маска, когато го попитах защо е без, той отговори, че не му е необходим кислород, защото изгарял белия дроб. Това е абсурд, той доставя необходимата храна за клетките и тъканите, за да може организмът да се възстанови“, разказа в ефира на bTV д-р Кирил Пеев.

 

Медикът показа рентгенова снимка на белите дробове на пациента, на която се вижда, че има частична загуба на тъкан в органа, която води до дихателна недостатъчност. Лекарят апелира да не се вярва на конспиративните теории, защото те могат да бъдат опасни.

 

Той обясни, че в лечебните заведения няма практика да се проверява с тестове дали даден пациент е наистина ваксинират, разчита се на честната дума. Д-р Пеев посочи, че все по-често се хоспитализират COVID болни с фалшиви сертификати.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар